Nuțu Cămătaru, eliberat condiționat din Penitenciarul Găești

Publicat: 12/03/2019 | 13:06
Nuțu Cămătaru, eliberat condiționat din Penitenciarul Găești

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, va fi pus în libertate, marți, după ce magistrații Judecătoriei Găești, județul Dâmbovița, au decis să admită propunerea de eliberare condiționată formulată de Penitenciarul Găești unde bărbatul era închis pentru șantaj.

Potrivit portalului instanțelor, Judecătoria Găești “admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Balint Ion, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Balint Ion”.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Nuțu Cămătaru va fi pus în libertate marți, după ce sentința dată de instanță nu a fost contestată. La ora transmiterii acestei știri, se fac formalitățile pentru ieșirea acestuia din închisoare.

Cămătaru a fost transferat de curând la Penitenciarul Găești de la cel din Ploiești

Acesta era închis din octombrie 2018 pentru șantaj, având o pedeapsă de 5 ani și 11 luni de închisoare. În data de 8 octombrie 2018, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis cererea de contopire a pedepselor formulată de Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru.

Dispune anularea Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală şi a Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Judecătoriei Sector 4 Bucureşti şi emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii pentru pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 11 luni închisoare, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se arată în sentinţa dată la începutul lunii octombrie.

Citește și...