O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum

Autor:
Publicat: 23/10/2019 | 17:50
O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum

Un tânâr de 21 de ani a reuşit să spargă contul de Facebook al unui minor, elev la un liceu din Iaşi și a intrat în posesia unor fotografii nud pe care minorul le primea de la iubita lui. Acum, băiatul ispășește o pedeapsă de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Gabriel Paul V., în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 1 an şi 11 luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce a fost găsit vinovat de mai multe infracţiuni informatice, potrivit ziaruldeiasi.ro

Tânărul a fost cercetat de procurorii DIICOT, iar pentru a scăpa ieftin acesta a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, admis de instanţă. Gabriel V. a fost cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondenţei, transfer neautorizat de date informatice şi alterarea integrităţii datelor informatice. Potrivit motivării judecătorilor, victima lui Gabriel V. a fost un tânăr din Iaşi. Băiatul a avut o relaţie cu o fată de 16 ani, care i-a trimis zeci de fotografii indecente prin intermediul aplicaţiei de chat a Facebook. Pe 4 octombrie 2018, potrivit propriei susţineri, Gabriel V. a găsit datele de acces ale contului de Facebook ale băiatului pe un site. V. a accesat contul de Facebook, folosind acele date.

„A descărcat 29 de astfel de poze, pe care le-a distribuit apoi prin intermediul unui link de internet în cadrul grupului de Facebook Snake Clan, din care fac parte colegii de clasă ai persoanei vătămate”, se arată în motivarea sentinţei.

Colegii băiatului au descărcat acele fotografii şi le-a distribuit mai departe, vestea ajungând şi la urechile celor doi iubiţi. După ce a descărcat şi distribuit fotografiile indecente, Gabriel V. a schimbat şi parola de acces la respectivul cont. Anchetatorii au descoperit IP-ul de la care s-a accesat neautorizat contul de Facebook şi au efectuat o percheziţie în apartamentul în care inculpatul locuia.

„Inculpatul a declarat că în cursul lunii septembrie 2018 a găsit datele de acces la contul persoanei vătămate pe un site on-line. După ce a accesat contul de Facebook al persoanei vătămate a observat o conversaţie în cadrul căreia erau transmise mai multe poze cu caracter de nuditate. Inculpatul a copiat pozele pe un site de transfer de date informatice şi a creat de acolo un link de transfer, pe care la postat pe grupul de Facebook Messenger Snake Clan, pe care l-a găsit în lista de prieteni a persoanei vătămate. Ulterior a schimbat parola de acces la contul de Facebook al persoanei vătămate şi s-a delogat”, a declarat Gabriel V., care nu a putut explica ce l-a determinat să comită fapta.