O elevă din Vaslui merge flămândă la școală: „Mă simt rău…Un piure cu carne mi-ar plăcea, cam atât!”

Publicat: 12/10/2018 | 09:14

Cazul revoltător al unei fetițe din Vaslui a înduioșat o țară întreagă! Copilei i-a fost luat un interviu în care a mărturisit că tot ce își dorește e să aibă ce să mănânce. Fetița de 9 ani se duce flămândă la școală. Nu este singura, peste 30.000 de copii din România renunță în fiecare an la școală, cei mai mulți din cauza sărăciei. 

Fetița, pe nume Roxana, vrea să devină medic. În total, familia Pruteanu are cinci copii, potrivit stirileprotv.ro. Băiatul cel mare are 16 ani. El a abandonat deja școala pentru a munci cu ziua. Tatăl lor este foarte bolnav şi a căzut la pat de 3 ani. Tot greul pică acum pe umerii mamei. Cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţiile celor mici, în total în jur de 800 lei. Cea mică, Roxana, a dezvăluit că îi este atât de foame de cele mai multe ori la școală, încât se simte extrem de rău. Micuța visează să mănânce un piure cu carne și o salată.

Reporter: Sunt zile când te duci flămândă la şcoală? 
Roxana: Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău… 
Reporter: Ți-ar plăcea altceva?
Roxana: Un piure cu carne, o salată. Cam atât mi-ar plăcea…

Mama copiilor se abține de la mâncare pentru a-i lăsa pe cei mici să se hrănească: „Nu mă mai îndur să mănânc… Dacă sunt copiii mici, vezi că mănâncă, se satura şi părintele. Eu mi-aş dori un frigider ca să avem unde pune mâncarea. Nu pot să îmi dau copiii mai departe la şcoală. E foarte greu. Iau cartofi, fasole, mai puţin carne”.

Citește și...