O femeie si un copil in „Cina cea de taina”

Publicat: 01/08/2007 | 00:00

ORIGINAL. In „Cina cea de taina”, Da Vinci surprinde momentul in care Iisus le spune discipolilor sai ca unul dintre ei il va trada SOCANT. Imaginea obtinuta de Pesci, in care apare, voalat, femeia cu pruncul SCANDAL. Slavisa Pesci a inflamat opinia publica dupa ce a prezentat controversata imagine Incredibil. Imaginea apare prin suprapunerea celebrului tablou al lui Leonardo da Vinci cu proiectia sa in oglinda Ioana Radus O noua teorie, care sustine ca celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de taina”, ascunde imaginea unei femei tinand in brate un copil, a provocat reactii aprinse pe internet si a blocat mai multe site-uri despre Leonardo da Vinci. Potrivit ziarului britanic „Telegraph”, chipul femeii misterioase apare prin suprapunerea tabloului cu imaginea sa in oglinda. Scepticii sustin, insa, ca imaginea rezultata este neclara si ca este vorba doar de pure speculatii. Ideea suprapunerii imaginilor ii apartine pictorului si expertului IT italian Slavisa Pesci, care s-a ferit totusi sa comenteze cine ar putea fi femeia si copilul, con-stient ca subiectul este delicat si poate starni reactii virulente, cum s-a intamplat cu romanul „Codul lui Da Vinci”.

Teoria lui Dan Brown, confirmata de tabloul lui Pesci

In schimb, pe internet au aparut imediat sute de mesaje care au facut legatura intre tabloul lui Pesci si controversata teorie lansata de Dan Brown, potrivit careia Iisus s-ar fi insurat cu Maria Magdalena si ar fi avut un copil. Prin urmare, femeia cu pruncul ar fi nimeni alta decat Maria Magdalena, sustin multi dintre cei care au vazut imaginea prelucrata de Pesci. Site-urile despre Leonardo da Vinci au fost accesate de milioane de oameni, la scurt timp dupa ce Slavisa Pesci a facut incendiarul anunt. „Am facut descoperirea accidental si din detalii reiese ca nu este vorba de sansa, ci de calcule precise”, le-a spus Pesci ziaristilor cand si-a dezvaluit teoria, in urma cu cateva zile. Pesci s-a abtinut sa sugereze ca pruncul este fiul lui Iisus. El a precizat, in schimb, ca in fata lui Iisus, pe masa, se poate observa un pocal, care a fost folosit probabil pentru binecuvantarea painii si vinului. De asemenea, doi dintre meseni sunt cavaleri templieri, a aratat Pesci.

Site-urile da Vinci blocate

Site-urile despre Leonardo da Vinci au fost accesate de milioane de oameni in ultimele zile, iar ieri era imposibil sa consulti, de exemplu, pe www.leonardodavinci.tv, www.codicedavinci.tv, www.cenacolo.biz, www.leonardo2007.com, care erau blocate din cauza traficului prea mare.

Citește și...