O gară și 12 centre comerciale, evacuate, după un val de amenințări cu bombă!

Publicat: 28/11/2018 | 12:44
O gară și 12 centre comerciale, evacuate, după un val de amenințări cu bombă!

Șituație încordată la Moscova, unde o serie de apeluri telefonice anonime au avertizat plasarea unor bombe. Gara Kievski este prima țintă, urmată de nu mai puțin de 12 centre comerciale.

Acestea au fost evacuate, informează agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters, conform agerpres.ro. Personalul, călătorii şi cumpărătorii au fost evacuaţi din clădiri, care au fost izolate, iar la faţa locului echipe fac verificări, cu ajutorul chinologilor. Numărul de centre comerciale evacuate continuă să crească, înainte de aceasta vorbindu-se despre cinci şi apoi şapte magazine evacuate.

Din 11 septembrie anul trecut, în Rusia s-a înregistrat un val de alerte false cu bombă, pe care Kremlinul le-a calificat drept „terorism telefonic”. De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Numai în noiembrie 2017, mii de oameni – peste 20.000 potrivit unor estimări – au fost evacuaţi din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bomba care s-au dovedit a fi false.

Citește și...