O învățătoare din Călărași, snopită în bătaie de mama unor elevi în fața clasei

Autor: Angie Voicu
Publicat: 14/06/2018 | 12:17

O învățătoare de la Școala Gimnazială Dragoș Vodă din judeţul Călăraşi a fost bătută de mama unor elevi.  Cadrul didactic a fost agresat chiar în fața copiilor. Învățătoarea clasei a III-a a fost snopită în bătaie de o femeie care era nemulțumită că unul dintre copiii ei a primit calfiicativul „Insuficient”. (Console si accesorii gaming)

Agresiunea a avut loc în sala de clasă. În urma incidentului, directorul școlii a sunat la Poliție și a alertat și conducerea Inspectoratului Județean Călărași. Elena Mihailescu, inspector şcolar general a precizat că tânăra învăţătoare este investigată pentru a obţine certificat medico-legal, relatează adevarul.ro. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut intervenţia autorităţilor. Sindicaliştii spun că nu este un caz singular şi cer Ministerului Educaţiei să declanşeze o anchetă la şcoala respectivă, iar Parlamentului să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică. (Cele mai bune oferte laptopuri)

„Colega noastră este, în acest moment, traumatizată fizic, după ce i-a fost învineţită faţa şi i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat şi eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim şi de traume psihice, din cauza agresiunii. Este de-a dreptul şocant ce s-a întâmplat în această unitate de învăţământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să îşi facă meseria. Este un nou caz de violenţă în şcolile din România şi cerem imperativ Ministerului Educaţiei Naţionale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenţia instituţiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de pază în şcoli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învăţământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare uşurinţă. În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari şi să descurajeze astfel de comportamente. Dacă nu aplicăm măsuri să descurajăm agresorii, transformăm şcoala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat preşedintele FSLI Simion Hăncescu.

 

Citește și...