O nouă etapă de relaxare a măsurilor! Când este posibil să se redeschidă creșele și grădinițele

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 20:33
O nouă etapă de relaxare a măsurilor! Când este posibil să se redeschidă creșele și grădinițele

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toate lumea. A fost înregistrat un număr foarte mare de victime și au fost raportate milioane de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19. Din cauza coronavirusului au fost închise majoritatea locurilor, iar mulți oameni au rămas fără serviciu.

Din cauza epidemiei activitățile sistemului de învățământ au fost sistate, iar elevii au rămas acasă. După o perioadă îndelungată în care întreaga lume a fost „amorțită” a început un proces treptat de relaxare a măsurilor, iar oamenii au început să își reia activitățile. (CITEȘTE ȘI: CARE SUNT CONDIȚIILE PE CARE PĂRINȚII TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCĂ PENTRU A PRIMI AJUTORUL DE LA STAT PENTRU PLATA BONELOR)

Astfel, în România din data de 15 mai au fost relaxate măsurile, au fost deschise o mare parte din spațiile comerciale, școlile pentru elevii din ani terminali și multe alte instituții. Iar din data de 15 iunie urmează o altă etapă de relaxare, care ar putea aduce redeschiderea creșelor și a grădinițelor.

Astfel, potrivit Antena 3, creșele și grădinițele ar putea să se redeschidă pe 15 iunie, conform unui document oficial. (VEZI ȘI: UN BUNIC DANSEAZĂ DE BUCURIE DUPĂ CE S-A VINDECAT DE COVID-19. IMAGINI EMOȚIONANTE DIN GORJ. VIDEO)

„Vorbim de măsuri de relaxare din data de 15 iunie la care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în acest moment. Avem în exclusivitate lista de recomandări dată de Institutul Național de Sănătate Publică prin care aceste unități ar putea fi redeschise.

În primul rând, toate creșele, grădinițele și after-school-urile ar trebui să asigure un spațiu de 4,5 m pentru fiecare copil. Asta înseamnă că toate grupele vor fi practic înjumătățile.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi. Toate spațiile trebuie să fie dezinfectate obligatoriu, inclusiv jucăriile. În aceste recomandări se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se ventila încăperea și a răspândi virusul”, au explicat pentru sursa citată Sabrina Preda și Sergiu Cora.