O perlă care i-a aparținut Mariei Antoinette, vândută la prețul record de 32 de milioane de dolari

Publicat: 15/11/2018 | 12:27

Un pandantiv cu perlă care i-a aparținut reginei Marie Antoinette a Franței a fost vândut pentru prețul record de 32 de milioane de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby’s la Geneva, Elveția, potrivit site-ului Associated Press.

Reprezentanții casei Sotheby’s spun că prețul este un record pentru o perlă vândută la licitație. Cu tot cu taxele specifice, bijuteria a fost vândută cu peste 36 de milioane de dolari. Pandantivul cu perlă și diamante – „Queen Marie Antoinette’s Pearl” – a fost una dintre piesele de rezistență ale licitației, unde au fost scoase la vânzare peste 100 de bijuterii aflate în posesia familiei Bourbon-Parma. Specialiștii spuneau că aceasta este una dintre cele mai importante colecții de bijuterii regale scoase vreodată la vânzare. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

Zece dintre aceste bijuterii i-au aparținut reginei Marie Antoinette, soția regelui Ludovic al XVI-lea, și acestea au fost vândute pentru suma totală de 43 de milioane de dolari.

„Renumită pentru extravaganța sa, Marie Antoinette era frecvent portretizată purtând perle”, spun cei de la Sotheby’s.

Multe dintre bijuterii i-au fost date lui Robert I

Când Ludovic, Marie Antoinette și copiii lor au fugit, în timpul Revoluției Franceze din martie 1791, bijuteriile regale au fost trimise în străinătate, la Bruxelles, printr-o persoană de încredere. Ulterior, bijuteriile au ajuns la singurul copil al Mariei Antoinette care a supraviețuit, Marie Therese a Franței. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

„Multe dintre bijuterii i-au fost date lui Robert I (1848 – 1907), ultimul duce domnitor de Parma și Piacenza, de mama acestuia, Louise a Franței (1819 – 1864), nepoată a regelui Charles al X-lea al Franței și nepoată a Mariei Antoinette”, menționează Sotheby’s.

Pe 16 octombrie 1793, Marie Antoinette a fost ghilotinată, în toiul Revoluției Franceze, iar, luna următoare, Ludovic al XVI-lea a avut o soartă similară.

Citește și...