O profesoară din Sighetul Marmației a fost dată în judecată după ce a pălmuit o elevă de clasa a III-a! Care este sentința instanței

Autor:
Publicat: 11/07/2020 | 16:20
O profesoară din Sighetul Marmației a fost dată în judecată după ce a pălmuit o elevă de clasa a III-a! Care este sentința instanței

Violența în cadrul școlilor este interzisă și pedepsită. Asta a aflat pe propria piele o profesoară din Sighetul Marmației care a pălmuit o elevă de clasa a III-a. Femeia a fost dată în judecată de către părinții fetiței.

Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința finală într-un proces în care o profesoară de engleză din Sighetu Marmației a fost judecată pentru purtare abuzivă. Cadrul didactic a fost dat în judecată de către familia fetiței. (CITEȘTE ȘI: O ELEVĂ DIN VASLUI I-A TRIMIS O SCRISOARE PRIMARULUI PRIN CARE ÎI CERE UN TELEFON PENTRU ȘCOALA ONLINE. CE I-A RĂSPUNS EDILUL)

Profesoara care i-a dat o palmă unei eleve de clasa a III-a a fost obligată să îi achite acesteia daune morale de 1.000 de lei. Evenimentul judecat s-a petrecut la data de 1 martie 2018, în timpul orei de engleză de la Școala Generală nr. 10 din Sighetu Marmației.

Sentință definitivă

Se pare că profesoara, de la Școala Generală nr. 10, s-a enervat în timpul unei ore de curs pe una dintre elevele sale, care îi deranja oră. Nervoasă, profesoara i-a dat o palmă peste față celei mici. Când mama elevei de clasa a III-a aflat ce s-a întâmplat, nu a stat mult pe gânduri și a depus plângere împotriva profesoarei. (VEZI ȘI: O ELEVĂ DIN BOTOȘANI, AFLATĂ ÎN ULTIMUL AN DE LICEU, A SCRIS O SCRISOARE EMOȚIONANTĂ: ”ACEST COVID-19 MI-A RĂPIT CEL MAI MAGIC MOMENT DIN ADOLESCENȚĂ”)

În urma incidentului, cadrul didactic a ajuns să fie judecat pentru purtare abuzivă. În prima fază a procesului judecat la Judecătoria Sighetu Marmației, judecătorii i-au aplicat profesoarei o amenda de 3.000 de lei și au obligat-o să îi achite elevei daune morale de 1.000 de lei. Însă, ulterior, sentința primei instanțe a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj. În urma apelului, sentința Curții de Apel Cluj este definitivă și nu se mai poate contesta.