O tornadă a îngrozit locuitorii din apropiere de Timișoara. Totul a fost filmat

Publicat: 18/06/2019 | 07:59

O tornadă de mici dimensiuni a îngrozit locuitorii din Giroc, o localitate situată în apropiere de Timișoara. Fenomenul meteo a fost surprins în timpul codului roșu de furtună, care a vizat județul Timiș și câțiva dintre martori au imortalizat momentele, care au durat timp de aproape 10 minute.

O tornadă de mici dimensiuni, filmată la Giroc, lângă Timișoara

Imagini cu o tornadă de mici dimensiuni, suprinse în județul Timiș, au fost postate luni seara pe Facebook, la scurt timp după ce s-a produs. Vârtejul, format la înălțimea norilor, a atins ulterior pământul. Fenomenul meteo a durat aproximativ 10 minute, spun martorii. Din fericire, nu s-au înregistrat pagube.

Unul dintre internauții care a fotografiat și filmat momentul a scris pe Internet: “Imagine surprinsă de lângă Recaș. Probabil spre zona Șagului s-a format pâlnia”. În înregistrările și pozele de pe rețelele de socializare se observă perfect formațiunea sub formă de pâlnie, la nivelul norilor, fără ca aceasta să atingă pământul.

Mai multe localități din județul Timiș au fost seara trecută sub avertizare Cod roșu de ploi torențiale, vijelie, grindină și frecvente descărcări electrice.

Citește și...