O vârstnică din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, în plină iarnă

Publicat: 18/12/2019 | 15:14
O vârstnică din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, în plină iarnă

O vârstnică din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, în plină iarnă, când ţânţarii sunt latenţi. Femeia avea 83 de ani și era din comuna Viziru.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Brăila, marți s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila a informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţul Brăila.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a murit.

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor Brăila au transmis că au făcut anchetă la faţa locului şi au constatat că nu sunt prezente „efective de animale receptive la această boală”.

S-a făcut o dezinsecţie la locuința bătrânei și şi la cele învecinate.

În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei a insistat totuşi, pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din iunie până în noiembrie, au fost înregistrate 66 cazuri de infecție cu virusul West Nile și opt oameni au murit.