Home » Exclusiv » Oana Cuzino și fostul ei soț milionar “revendică” 2,2 mil. € de la Primăria Capitalei. Cum justifică vedeta PRO TV și “ex”-ul valoarea “prejudiciului”

Oana Cuzino și fostul ei soț milionar “revendică” 2,2 mil. € de la Primăria Capitalei. Cum justifică vedeta PRO TV și “ex”-ul valoarea “prejudiciului”

De: Beatrice Dumitru 31/01/2021 | 23:31

Oana Cuzino și fostul ei soț, milionarul Yoav Stern, continuă războiul cu Primăria Capitalei. Cei doi foști soți cer în instanță despăgubiri de 2,2 milioane de euro. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detalii inedite din procesul vedetei de la PRO TV.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte de ultimă oră din procesul pe care Oana Cuzino și fostul soț milionar l-au deschis Primăriei Capitalei. Încă din aprilie 2019, vedeta de la PRO TV și fostul soț au demarat o acțiune în instanță prin care au solicitat Primăriei Municipiului București despăgubiri de peste 2,2 milioane de euro, pentru că nu au putut exploata un teren de 2.400 de metri pătrați, aflat în zona centrală a Bucureștiului, care a fost cumpărat încă din 2006.

Terenul a fost încadrat la „Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice”

Cei doi foști soți au susținut în fața instanței că, în tot acest timp, s-au aflat în imposibilitatea de a folosi imobilul, întrucât a fost încadrat la “Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice”, conform Planului Urbanistic General al Municipiului București. La calcularea prejudiciului, reclamanții au luat în calcul lipsa de folosință din ultimii trei ani, prin raportare la un venit mediu lunar de 61.417 euro pe care l-ar fi putut obține din exploatarea terenului. (NU RATA: OANA CUZINO A SPUS “NU” OPERAȚIILOR ESTETICE. “NU MI-AR ADUCE NIMIC ÎN PLUS!” CUM SE MENȚINE PREZENTATOAREA TV TÂNĂRĂ)

”În considerarea faptului că, la momentul dobândirii Terenului erau căsătoriți, iar imobilul a fost achiziționat din fondurile lor comune, prin Convenția autentificată sub numărul 1498/14.11.2018 de S.P.N Electa (Anexa 4), au convenit ca, în cazul înstrăinării Terenului, prețul obținut să fie împărțit în mod egal între ei.

De la momentul dobândirii Terenului și până în prezent reclamanții s-au aflat în imposibilitate obiectivă de a folosi imobilul întrucât acesta a fost încadrat abuziv în zona U.T.R. «V1a – Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice», conform Planului Urbanistic General al Municipiului București aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 269/2000, ce a fost prelungit chiar și ulterior restituirii dreptului de proprietate către dna D_______ O___, deci ulterior intrării bunului în circuitul privat, prin H.C.G.M.B. nr. 324/17.11.2010, nr. 241/20.12.2011, nr. 232/19.12.2012, nr. 224/15.12.2015 și modificat prin H.C.G.M.B. nr. 341/14.06.2018, astfel cum a prelungit prin H.C.G.M.B. nr. 877/12.12.2018 (Anexa 5), până la intrarea în vigoare a noulu i Plan Urbanistic G______ („PUG”)”, se arată într-un document consultat de D.A.S.

Oana Cuzino și fostul soț milionar continuă ”războiul” cu Primăria Capitalei

Cum a fost calculat „prejudiciul” de 2,2 milioane de euro

Banii pe care cei doi foști soți îi revendică în fața instanței ar fi venit din exploatarea unei clădiri ridicate pe teren, cu amprenta la sol de 1.200 mp, având destinație mixtă, spații comerciale și rezidențiale, cu 124 de apartamente, 136 de locuri de parcare subterane și 27 de locuri de parcare supraterane. (NU RATA: APELUL ÎNŢELEPT FĂCUT DE OANA CUZINO ÎN LEGĂTURĂ CU NOUL CORONAVIRUS: “NU ESTE APOCALIPSA. ACEST VIRUS ARE UN ÎNVELIŞ LIPOPROTEIC ŞI…”)

”Prejudiciul estimat de reclamanți la data formulării prezentei cereri de chemare în judecată este în cuantum de 2.211.012 euro, echivalent în lei 10.458.086,76 Lei la cursul 1 Euro = 4.73 Lei. Prejudiciul este reprezentat de contravaloarea lipsei de folosință aferente ultimilor 3 (trei) ani anteriori introducerii prezentei cereri de chemare în judecată prin raportare la un venit mediu lunar de 61.417 Euro pe care l-ar fi putut obține din exploatarea Terenului.

În acest sens, reclamanții au menționat că suma de 61.417 Euro reprezintă un venit mediu lunar ce a r fi putut să fie obținut de ei prin exploatarea unei clădiri edificate pe Teren, cu amprenta la sol 1.200 mp, destinație mixtă, spații comerciale și rezidențiale, cu 124 de apartamente având o medie de 77 mp utili pentru fiecare apartament, 136 de locuri de parcare subterane (1 loc pentru fiecare apartament) și 27 de locuri de parcare supraterane (pentru vizitatori). Venitul mediu lunar indicat include și cota de amortizare a investiției ce ar fi putut fi realizată de ei.

Lipsa de folosință a imobilului proprietatea lor trebuie privită în contextul locației în care este amplasat și anume în zona centrală a Bucureștiului, o zona cu un potențial economic foarte ridicat, precum și în raport de valoarea ridicată a Terenului, respectiv s uma de 4.430.000 Euro, potrivit Raportului de evaluare întocmit de REI Evaluări (Anexa 7), valoarea calculată potrivit «Studiului de piață pentru anul 2018 privind valorile minime imobiliare în București – TERENURI» fiind de 3.171.510 EUR”, se mai arată în documentul D.A.S.

Yoav Stern a divorţat în 2014 de Oana Cuzino

Au pierdut în primă instanță

Magistrații de la Tribunalul București au respins cererea depusă de Oana Cuzino și milionarul Yoav Stern.

”Respinge cererea ca nefondată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia judecătorilor.

„Din analiza înscrisurilor aflate la dosar, tribunalul constată că contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat ulterior adoptării PUZ-ului prin HCGMB nr. 269/2000 (respectiv în anul 2006) astfel încât aceștia (reclamanții, n.r.) nu pot invoca cu succes faptul că ar fi fost expropriați în fapt atâta vreme cât schimbarea destinației terenului în spațiu verde nu s-a făcut ulterior dobândirii de către aceștia a dreptului de proprietate, ci anterior acestui moment, reclamanții asumându-și cumpărarea unui bun cu privire la care prerogativele dreptului de proprietate se puteau exercita în limite extrem de restrânse”, este un pasaj cheie din motivarea deciziei magistraților.

Cu toate acestea, cei doi foști soți n-au depus armele și au atacat sentința la Curtea de Apel București. Cu siguranță, ”lupta” cu Primăria Capitalei se anunță una de lungă durată, iar CANCAN.RO promite că o să vă țină la curent cu toate noutățile care vor apărea.

Oana Cuzino și Yoav Stern, divorț neașteptat după 12 ani de căsnicie

Consideraţi un cuplu model, Oana Cuzino şi israelianul Yoav Stern, au depus actele de divorţ în vara lui 2014. Totul s-a petrecut în mare secret, atât prezentatoarea de la PRO TV, cât şi soţul ei fiind recunoscuţi pentru discreţia de care au dat dovadă de-a lungul timpului. Cea care a intentat acţiunea de divorţ a fost vedeta de televiziune. La câteva săptâmâni, soţul ei a depus o cerere pentru partaj. Cei doi au împărţit bunuri ce constau în imobile şi maşini de lux. Inclusiv vila de la Snagov s-a aflat pe lista partajului, însă ea a rămas în posesia milionarului.

Oana Cuzino şi Yoav Stern au fost căsătoriţi 12 ani şi au împreună o fiică. Averea exactă a fostului soţ al Oanei rămâne un secret bine păstrat. Totuşi, e demn de menţionat, că, la un moment dat, prezentatoarea de la Pro TV a primit, de la soţul ei, terenuri de peste 30 de hectare lângă Bucureşti, evaluate la opt milioane de euro.

Potrivit informaţiilor vehiculate în presă, vila de la Snagov ar valora trei milioane de euro. Israelianul ar mai deţine, de pe urma afacerilor cu petrol, şi ceasuri în valoare de un milion de euro. Pe lângă acestea, Yoav Stern ar avea şi o colecţie de maşini de lux, de câteva sute de mii de euro fiecare, printre care un McLaren şi un Rolls-Royce.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Parteneri
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca pe mine, ma, ca am…”
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Horoscop 3 martie. O zodie are probleme majore miercuri: Esti foarte aglomerat, ai mult de munca şi niciun spor
Horoscop 3 martie. O zodie are probleme majore miercuri: Esti foarte aglomerat, ai mult de...
Bianca Drăgușanu, un nou cadou din partea lui Gabi Bădălău. Cât de romantic a fost
Bianca Drăgușanu, un nou cadou din partea lui Gabi Bădălău. Cât de romantic a fost
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se întâmplă în trei luni:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
SCANDAL între Nea Marin și Liviu Vârciu! „Dacă nu își bagă mințile în cap…”
SCANDAL între Nea Marin și Liviu Vârciu! „Dacă nu își bagă mințile în cap…”
Bombă! Ce a prezis Baba Vanga că se va întâmpla anul acesta. Se va schimba lumea
Bombă! Ce a prezis Baba Vanga că se va întâmpla anul acesta. Se va schimba...
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Surse de fier – în ce alimente găsești acest mineral important pentru organism
Surse de fier – în ce alimente găsești acest mineral important pentru organism
De unde are bani acum Claudia Pătrășcanu. Gabi Bădălău o dăduse afară din casă cu doar 180 de lei în portofel
De unde are bani acum Claudia Pătrășcanu. Gabi Bădălău o dăduse afară din casă cu...
Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu - orfan de mamă, iar soţia lui Dan e asistentă în spitalul unde e internat ucigaşul
Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu - orfan de mamă, iar soţia lui Dan...
Blestemul Faraonilor se pregătește să facă noi victime! O descoperire epocală
Blestemul Faraonilor se pregătește să facă noi victime! O descoperire epocală
Ce salariu are Cabral la Pro TV. Se zvonește că a primit o ofertă mai bună
Ce salariu are Cabral la Pro TV. Se zvonește că a primit o ofertă mai...
Oana Roman a luat o hotărâre drastică după divorț
Oana Roman a luat o hotărâre drastică după divorț
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Au devenit milionari din dolari fara sa stie
Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia...
Calendar ortodox 3 martie 2021. Îndrăgostiții au interzis cu desăvârșire să facă asta
Calendar ortodox 3 martie 2021. Îndrăgostiții au interzis cu desăvârșire să facă asta
Legea pensiilor, transformare radicală: Cei mai loviți vor fi cei cu pensii mici
Legea pensiilor, transformare radicală: Cei mai loviți vor fi cei cu pensii mici
Extratereștrii recunoscuți oficial de Pentagon. Materiale incredibile recuperate de la OZN
Extratereștrii recunoscuți oficial de Pentagon. Materiale incredibile recuperate de la OZN
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Pedeapsa neobișnuită primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins cu un clip pentru adulți
Pedeapsa neobișnuită primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins cu un clip...
Horoscop 3 martie 2021. Zodia care se va bucura din plin
Horoscop 3 martie 2021. Zodia care se va bucura din plin
VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa pe Facebook cu 3 ani în urmă: „Cu armă de foc voi face şi eu dreptate”
VIDEO | Bărbatul care i-a sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori din Oneşti ameninţa...
SCHIMBARE ÎN ROMÂNIA! Amendă de 800 de lei. De când se aplică legea
SCHIMBARE ÎN ROMÂNIA! Amendă de 800 de lei. De când se aplică legea
“Aceasta este femeia lui Țiriac” Afirmație șoc despre Ioana Năstase, la tribunal
“Aceasta este femeia lui Țiriac” Afirmație șoc despre Ioana Năstase, la tribunal
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea. Când a ajuns, bătrâna a încremenit!
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea....
FOTO. Imagine interzisă cardiacilor cu Anamaria Prodan! Vedeta s-a fotografiat de la spate în cea mai mică pereche de bikini
FOTO. Imagine interzisă cardiacilor cu Anamaria Prodan! Vedeta s-a fotografiat de la spate în cea...
Au fost anunțați că le-au ieșit toate numerele de la loto și că au luat 200 de milioane de euro! Ce a putut să se întâmple după câteva minute
Au fost anunțați că le-au ieșit toate numerele de la loto și că au luat...
Și-a scos cățelul la plimbare în cel mai sexy costum de baie. Cum arată când se întoarce cu spatele e neașteptat
Și-a scos cățelul la plimbare în cel mai sexy costum de baie. Cum arată când...
Majda, declarații incendiare despre eliminarea de la Survivor! Cine trebuia să plece înaintea Faimoasei: "Topul era făcut. Trebuia să iasă..."
Majda, declarații incendiare despre eliminarea de la Survivor! Cine trebuia să plece înaintea Faimoasei: "Topul...
Veşti proaste pentru milioane de români care primeau tichete cadou. Schimbarea Codului Fiscal care schimbă tot ce se întâmpla până acum
Veşti proaste pentru milioane de români care primeau tichete cadou. Schimbarea Codului Fiscal care schimbă...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a renunţat la un post de CEO după mai bine de opt ani şi ce vrea să facă de acum încolo
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Boala care va afecta un sfert din populație! Se știe deja când se va întâmpla
Boala care va afecta un sfert din populație! Se știe deja când se va întâmpla
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Momentul tulburător în care o fetiță de 9 ani este spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni! Imagini cu puternic impact emoțional
Momentul tulburător în care o fetiță de 9 ani este spulberată de o mașină pe...
Nimeni nu știe adevărul. De ce nu au toate mașinile rezervorul pe aceeași parte?
Nimeni nu știe adevărul. De ce nu au toate mașinile rezervorul pe aceeași parte?
N-o să ghicești cine e! Bărbatul a apărut în colanți mulați pe stradă și cățelul la subraț, drept poșetă. Nu mai e ce era în trecut
N-o să ghicești cine e! Bărbatul a apărut în colanți mulați pe stradă și cățelul...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...