Oana Roman, despre preotul care a spus că incinerarea lui Andrei Gheorghe este „interzisă” de Biserică: „În România, foarte mulți oameni au o mentalitate de Ev Mediu!”

Publicat: 22/03/2018 | 15:43
Oana Roman, despre preotul care a spus că incinerarea lui Andrei Gheorghe este „interzisă” de Biserică: „În România, foarte mulți oameni au o mentalitate de Ev Mediu!”

Oana Roman este revoltată de atitudinea preoților care au ținut să anunțe că ei nu vor fi prezenți la incinerarea lui Andrei Gheorghe. Jurnalistul nu și-a dorit să fie înmormântat, iar familia i-a respectat dorința. Vedeta a mărturisit că este oripilată de atitudinea preotului care a ținut să vorbească la televizor despre aceste lucruri. 

Oana Roman a vorbit despre preotul care zilele trecute a spus că incinerarea este un ritual pe care Biserica Ortodoxă nu îl acceptă. El a menționat că, deși Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om, nu este de acord cu astfel de lucru. Prezentatoarea crede că este o ipocrizie din partea preoților și că aceste dogme vin de la oameni și că nu ar trebui respectate.

„Din păcate, în România, foarte mulți oameni au o mentalitate de Ev Mediu. Faptul că el a promovat mereu această ideea a progresului. Lucrul ăsta se vede și după moartea sa. Prin moștenirea pe care a lăsat-o, prin faptul că nu a dorit o înmormântare, ci o incinerare. Asta propune progresul față de această tradiție oribilă. Au ieșit mulți preoți care au spus că Biserica Ortodoxă refuză această metodă.

Și că nu va fi niciun preot acolo. Mi se pare absolut oribil să refuzi dreptul unui om  de a primi o slujbă atunci când moare. Cu riscul de a-mi pune în cap pe toată lumea, am s-o spun. Eu nu cred că Iisus a spus lucrurile acestea când a propăvăduit creștinismul. Aceste dogme sunt inventate de oameni. Alți creștini, catolicii și adventiștii, recunosc lucrurile astea. Numai noi, ortodocșii, nu suntem de acord. Eu cred în Dumnezeu, dar nu în dogme și în religii. Este o atitudine progresistă, în ton cu cea a lui Andrei GHeorghe. Și mi-o asum! Mi se pare absolut oribilă această atitudine. Mi se pare absolut oribil că un preot a spus asta la o televiziune. A ținut să spună că nu se va duce niciun preot acolo”, a povestit Oana Roman, în emisiunea ei online, transmisă de VIVA!

„Cred că asta și-a dorit Andrei Gheorghe!”

Oana Roman l-a considerat un om inteligent și bun pe Andrei Gheorghe. Ea l-a cunoscut, cu ani în urmă, pe regretatul jurnalist. Prezentatoarea a dezvăluit că a fost surprinsă de întrebările realizatorului tv. Nu se aștepta ca acesta să i se adreseze clișeic, așa cum o fac alții. Cu toate acestea, Andrei avea un scop, iar mai apoi Oana l-a apreciat foarte tare.

„El modera la acea vreme o emisiune la Antena 1. Acolo a avut loc o scenă faimoasă. Emil Boc a căzut foarte rău. În fine. M-a invitat și pe mine la emisiune. Eu m-am dus senină, știind că voi vorbi cu un om inteligent și deschis. Spre surprinderea mea, el mi-a spus fix clișeele pe care mi le spunea toată lumea acolo. Că sunt fiica lui Petre Roman și că iubitul meu e stripper. La vremea aceea, eram într-o relație cu Cornel Păsat. Eu m-am apărat. Cred că asta și-a și dorit Andrei Gheorghe. La final, mi-a spus următoarele: „Măi, Oana! Ești deșteaptă și educată. Felicitări! Dar nu știu cât de mult te vor ajuta în viață aceste calități!”. Și a avut dreptate. Oricum, e o amintire frumoasă pe care o am”, a mai spus vedeta.

 

Citește și...