Ofițerul care s-a pozat gol-pușcă în incinta Penitenciarului Vaslui a fost numit director adjunct al închisorii!

Publicat: 26/03/2018 | 08:38

În urmă cu trei ani, Vasile Ponea devenea celebru în toată țara. Asta pentru că fotografiile în care apare gol pușcă, în incinta Penitenciarului din Vaslui, au fost făcute publice de o televiziune. „Comisarul porno”, așa cum a fost numit bărbatul, a fost fotografiat în ipostaze demne de filmele pentru adulți. Au existat zvonuri că fotogragiile au fost realizate de un presupus iubit gelos care ar fi vrut să se răzbune.

Pe când era șeful Serviciului de Siguranță al Penitenciarului Vaslui, Ponea a ajuns în atenția presei, după ce a fost protagonistul unui scandal sexual în anul 2015.  La acea vreme, presa locală scria că fotografiile ar fi fost realizate de un deținut cu care Ponea ar fi avut relații amoroase.

La trei ani de la sancţiunea primită pentru gravele prejudicii de imagine aduse sistemului de penitenciare, comisarul-şef Vasile Ponea a fost numit cu delegaţie director adjunct al Penitenciarului Vaslui. Numirea sa în funcţie a fost făcută publică pe site-ul instituţiei. Vasile Ponea este prezentat în echipa managerială ca fiind „director adjunct siguranţa deţinerii şi regim penitenciar”.

Vasile Ponea și-a dat în judecată șefii

Cazul lui Vasile Ponea a ajuns în atenția procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, dar și în atenția Avocatului Poporului. El a fost anchetat pentru „folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”. Cu toate achestea, anchetatorii au dispus clasarea dosarului din lipsă de probe care să-l incrimineze.

În plus, el și-a dat în judecată șefi. Ponea a cerut înlăturarea sancțiunilor aplicate de conducerea Penitenciarului Vaslui și returnarea banilor opriți din salariu. Comisarul-șef a pierdut procesul.

Citește și...