Olanda trece de Anglia în prelungiri și merge în finala Ligii Națiunilor!

Autor: Cristian P
Publicat: 08/06/2019 | 00:03
Prima finală a ediției Ligii Națiunilor se va disputa duminică pe „Estadio Dragao” din Porto între Portugalia și Olanda.

După ce ortugalia a tranțat prima semifinală în favoarea sa, scor 3-1 cu Eveția, după un hattrick de senzație semnat de starul mondial Cristiano Ronalddo, Olanda a devenit cea doua finalistă a primei ediţii a Ligii Naţiunilor după victoria cu 3-1 în faţa Angliei, succesul fiind obținut după prelungiri.

Anglia a deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri în urma unui penalty acordat corect după un fault făcut de Matthijs de Ligt asupra lui Marcus Rashford în minutul 32 al partidei,lovitura fiind fructificată de acesta din urmă. Rashford putea dubla avantajul Angliei înainte de pauză după o nouă eroare a lui de Ligt, însă olandezii au scăpat doar cu 1-0 după o repriză pe care u controlat-o în cea mai mare parte.

Pe fondul jocului bun prestat, „Portocala Mecanică” a reușit să restabileaacă egalitatea în minutul 73, Matthijs de Ligt punctând după o lovitură de colț. Finalul partidei a fost unul de-a dreptul interziss cardiacilor. Lingard a marcat pentru Anglia în minutul 83, dar golul nu a fost validat pe motiv de off-side, decizie luată după consultarea VAR-ului. Imediat, olandezii au solicitat un penalty la in presupus henț în careu însă tot tehnologia video a ajutat brigada de arbitri să ia decizia corectă, jocul continuând și mergând în prelungiri având în vederee că la finele celor 90 de minute de joc scorul a fost egal, 1-1.

În prelungiri Olanda a dat dovadă de mai multă tărie de caracter și a reușit să se desprindă în câștigătoare grație autogolului din minutul 97 a lui Walker și a golului din minutul 114 marcat de promes, duelul terminându-se cu scorul de 3-1.

Grație acestui succes, naţionala antrenată de Ronald Koeman o va întâlni duminică pe Portugalia la Porto în duelul care va decide câştigătoarea trofeului, finala primei ediții a Ligii NAțiunilor fiind transmisă în direct de Pro TV de la ora 21:45.

 

 

Citește și...