OMS a avertizat că pandemia nu a trecut! Record de cazuri noi de infectare: 106.000 de oameni într-o zi

Publicat: 21/05/2020 | 09:34
OMS a avertizat că pandemia nu a trecut! Record de cazuri noi de infectare: 106.000 de oameni într-o zi

Nu mai puțin de 106.000 de oameni infectați într-o singură zi, în întreaga lume, este bilanțul record al celor care au luat virusul COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, de altfel, că pandemia de coronavirus este departe de a se încheia.

106.000 este, din nefericire, recordul infectărilor într-o singură zi, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, care a început în China, scrie The Guardian. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS PE LITORALUL ROMÂNESC. RESTRICȚII PENTRU SALVAMARI + TE POȚI INFECTA DE LA APA MĂRII?)

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că virusul s-a răspândit în țările mai sărace, în timp ce națiunile mai înstărite au relaxat restricțiile. ”Mai avem un drum lung de parcurs în această pandemie. Suntem foarte preocupați de creșterea numărului de cazuri în țările cu venituri mici și medii”, a declarat Ghebreyesus.

Record de cazuri noi de infectare: 106.000 de oameni într-o zi. Brazilia a urcat pe locul 3

Marți, Brazilia a depășit, ca număr al infectărilor, Marea Britanie. De altfel, Brazilia este pe locul al treilea ca număr de cazuri confirmate. (NU RATA: CUM S-A TRANSFORMAT UN BĂRBAT INFECTAT CU VIRUSUL COVID-19 DUPĂ ȘASE SĂPTĂMÂNI ÎN SPITAL. A PUS IMAGINILE PE FACEBOOK)

Peste 325.000 de oameni din întreaga lume au murit în urma infectării cu noul coronavirus, de la declanșarea pandemiei în luna decembrie a anului trecut, în China. Mai mult de trei sferturi dintre decese sunt înregistrate în Europa și Statele Unite ale Americii.

Citește și...