OMS, un nou semnal de alarmă: “Eliminarea restricțiilor anti-COVID este…”

Publicat: 01/09/2020 | 07:40
OMS, un nou semnal de alarmă: “Eliminarea restricțiilor anti-COVID este…”

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au tras un nou semnal de alarmă în legătură cu criza sanitară și i-au îndemnat pe conducătorii statelor de pe întreg mapamondul să păstreze restricțiile anti-COVID-19. Directorul general al OMS a explicat ce pericol paște omenirea în caz contrar.

Citește și: Doliu în lumea politică! Pranab Mukherjee, fostul președinte al Indiei, a decedat din cauza coronavirusului

Directorul general al OMS a tras un nou semnal de alarmă privind criza epidemiologică

În cadrul unei conferințe de presă organizată în urmă cu câteva ore bune, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a avertizat că o deschidere fără un control asupra virusului SARS-CoV-3 este o “reţetă a dezastrului”, au relatat jurnaliștii de la Agerpres. Oficialul a mărturisit că înțelege faptul că mulţi oameni s-au săturat de restricţii şi își doresc să revină la normalitate după opt luni de când lumea se confruntă cu pandemia de COVID-19, însă, viața dinainte de apariția bolii mortale nu se va mai relua niciodată.

“Dorim să vedem copiii revenind la şcoală şi oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul conferinței de presă, potrivit sursei citată mai sus.

Ulterior, directorul general al OMS a subliniat: “Nicio ţară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat. Realitatea este că virusul se răspândeşte cu uşurinţă. Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului”.

Nu rata: Se redeschid restaurantele: Consumul de produse în picioare, interzis / Nu se dansează, nu se consumă alimente sau băuturi la bar

Noi informații privind victimele făcute de virusul SARS-CoV-2

Conform celor mai noi statistici, la nivel mondial există 25.637.334 de oameni care au contractat noul coronavirus și, dintre aceștia, 854.763 și-au pierdut viața. SUA, Brazilia, India, Rusia, Peru și Africa de Sud sunt cele mai afectate state de pandemia de COVID-19. În România, datele făcute publice recent de autorități arată că avem 87.540 de persoane depistate pozitiv, iar bilanțul morților a ajuns la 3.621.

Află și: Părintele Calistrat din Iași, suspect de coronavirus: “Am plecat de bunăvoie la spital”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro