Operaţiune de salvare dificilă în Capitală! O femeie de 37 de ani s-a urcat pe balcon şi a ameninţat că se sinucide

Publicat: 14/02/2018 | 13:44

Pompierii au avut un Valentine's Day cu emoţii! O femeie de 37 de ani a ameninţat că se aruncă de la etajul şase al blocului în care locuia. Speriaţi, vecinii şi trecătorii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat pompierii Detaşamentului Special de Salvatori şi ai Detaşamentului Pieptănari.

Femeia se afla pe pervazul ferestrei de la balcon, în poziţie verticală şi nu a dorit să comunice motivele pentru care a recurs la această acţiune. Operaţiunea de salvare a durat 12 ore.

„În cel mai scurt timp s-au pus în aplicare etapele procedurale, prin constituirea unei echipe mixte, prin prezenţa la caz a negociatorilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi a unui medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei şi adoptarea tacticii de intervenţie. Întrucât personalul de specialitate a concluzionat că persoana se află într-o stare precară după cele 12 ore de expunere la condiţiile meteo nefavorabile, că sunt semne evidente că nu va coborî din proprie iniţiativă şi că există risc iminent de cădere a acesteia, inspectorul şef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenţiei, şi-a asumat cu succes răspunderea acţionării de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului”, se arată în comunicatul de presă transmis de ISU Bucureşti. 

Femeia a fost minţită că îi va fi oferită o geacă prin intermediul echipei de negociatori, iar când i-a fost distrasă atenţia, prin intermediul unui pompier-alpinist aflat în rapel, aceasta a fost împinsă în interior. După ce i-a fost evaluată starea medicală, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia. 

 

Citește și...