Opt situații în care mediile elevilor pot fi încheiate. Anunțul de ultimă oră al ministerului Educației

Publicat: 27/05/2020 | 17:51
Opt situații în care mediile elevilor pot fi încheiate. Anunțul de ultimă oră al ministerului Educației

În urmă cu puțin timp, ministerul Educației și Cercetării a explicat cum vor fi încheiate mediile școlare pentru anul 2019-2020, pe fondul închiderii școlilor ca mijloc de prevenție împotriva COVID-19.

Astfel, elevii nu vor mai susține ucrările scrise pentru semestrul al II-lea (teze), iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației pe pagina de Facebook.

Iată care sunt cele opt posibilități

  • Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.
  • Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.
  • Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.

Nicio notă pe semestrul I

  • Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

Valorificarea activității online prin prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/susținătorului legal.