Orban a făcut anunțul: când se deschid restaurantele + În ce condiții se reiau meciurile cu spectatori

Publicat: 25/08/2020 | 07:53
Orban a făcut anunțul: când se deschid restaurantele + În ce condiții se reiau meciurile cu spectatori

Ludovic Orban a anunțat data când s-ar putea redeschide restaurantele. Premierul a fost invitat la Digi24, unde a discutat despre problemele economice ale României cauzate de pandemia de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN! „DACĂ SE SUSPENDĂ CURSURILE, PĂRINŢII VOR PRIMI 75% DIN SALARIU SĂ STEA ACASĂ CU COPILUL”

„Vom discuta în această săptămână și aș vrea să luăm și o decizie. Mai ales că sezonul estival este pe sfârșite și majoritatea operatorilor nu vor mai putea servi masa pe terasă, din cauza temperaturilor. De asemenea, am vrea și reluarea activității culturale, teatre și cinematografe, cu un set de condiții, portul măștii, dezinfectare, cu siguranță și cu număr redus de participanți.

Anunțul lui Orban. Restaurantele, deschise de la 1 septembrie

Cel mai probabil, restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie, în anumite condiții. ”La sălile de spectacol ar trebui să ai câte un scaun liber în jur, deci ar fi o capacitate undeva la 20%. Deocamdată e complicat la sport, nu s-au reluat nicăieri meciurile cu public. Cei care vin primii la meci sunt galeriile, care sunt greu de controlat, au un soi de unitate a lor, e foarte greu să impui respectarea regulilor în galerie. E și greu să stai în galerie, să cânți, cu masca la gură.

Cred că entuziasmul șefului DSP Arad a fost influențat de promovarea echipei UTA în prima ligă. Este un punct de vedere exprimat, dar o decizie în acest sens s-ar lua în urma unei analize epidemiologice.

La nivel teritorial, au o oarecare libertate, dar nu pot interpreta regulile chiar cum vor și, oricum, se poate corecta. În ce privește meciurile pe stadion, nu se poate decide descentralizat. Dacă scade numărul de infectări într-o localitate, să nu fie niciun caz, se poate, totuși”, a declarat Ludovic Orban.