Otrava de de pe rafturi. Mare atenție la carnea de miel și la ouă

Publicat: 25/04/2019 | 19:24
Otrava de de pe rafturi. Mare atenție la carnea de miel și la ouă

Din nefericire, nici anul acesta nu suntem scutiți de produse care ne pot îmbolnăvi. Inspectorii ANSVA trag un serios semnal de alarmă și aplică amenzi uriașe, însă pericolul rămâne. 

Au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea de 1,27 milioane de lei . De asemenea, au fost retrase de la vânzare peste 6,11 tone de produse alimentare neconforme şi 72.280 de ouă nemarcate corespunzător, informează capital.ro.

În această perioadă magazinele sunt pline de produse care se consumă în perioada Paștelui, cum ar fi ouăle sau carnea de miel. Românii trebuie să aibă grijă ce cumpără și să țină cont de locurile de unde își achiziționează alimentele în această peroadă din an.

„Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate pot fi menţionate următoarele: comercializarea mieilor fără documente de provenienţă şi transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare; deficienţe privind marcarea şi etichetarea ouălor; deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare”, potrivit ANSVSA.

Citește și...