(P) Vehiculele electrice ar putea reprezenta viitorul transportului urban!

Publicat: 15/05/2018 | 15:20

Ieri pe stradă a trecut pe lângă mine un domn bine, îmbrăcat în costum negru, cu cravată, cu o servietă eleganță data peste umăr … „călăre” pe o trotinetă fițoasă. Să fi avut vreo 20 Km/h. Imaginea m-a lovit din plin și mi-am dat seamă că trotinetele electrice, la fel că și alte vehicule electrice vor avea un cuvânt greu de spus în viitorul transportului urban.

Este suficient să rămâi de câteva ore blocat cu mașină în trafic în cele mai aglomerate zone din București, că sunt mari șanse să-ți pui întrebarea dacă nu se merită într-adevăr să-ți cumperi și tu o trotinetă electrică, să uiți de haosul zilnic din Bucureștiul prea mic și prea închircit. Adaugă la beneficii grijă pentru Planetă, ușurință de manevrare, parcare, depozitare, cheltuieli minime de întreținere, consum 0 de benzină și o doză sănătoasă de amuzament (căci orice s-ar spune, trotinetele au acel ceva din jucăriile copilăriei noastre). Însumează totul și ai să vezi că utilizarea unei trotinete electrice căpăta cu adevărat sens.

Trotinetele și în general vehiculele electrice cresc în popularitate în toată lumea. Ele sunt din ce în ce mai acceptate, întrucât consumatorii cu conștiință ecologică le recunosc potențialul de a economini bani și emisii de gaze nocive. Desigur, în România pare că folosirea unei trotinete electrice se lovește încă de mentalitățile adânc înrădăcinate ale celor care nu s-ar mișcă niciun cm mai încolo, chiar dacă îi rogi frumos. Mai e nevoie de timp pentru că românii să fie pregătiți să accepte mai ușor alternativele pe care le pun la dispoziție noile tehnologii.

Viitorul transportului urban personal

Analiștii de piață au observat în ultimii ani o creștere intensă a ratelor de popularitate a vehiculelor electrice. Pe măsură ce pe piață intră tot mai mulți consumatori ecologiști, cererea de trotinete și vehivule electrice continuă să conducă la inovații incredibile în rândul producătorilor. Experții în tehnologie prevăd câteva tendințe cu adevărat interesante și uimitoare pe piață a vehiculelor electrice în următorii 10 ani.

De unde și cum pot să cumpăr o trotinetă electrică?

Cel mai simplu și la îndemână este să faci comandă online, pe site-ul evomag.ro. Înainte însă, rezervă-ți câteva minute să faci câteva comparații și să te gândești cum ai de gând să folosești noul vehicul. Există câțiva factori esențiali peste care nu trebuie să treci dacă vrei să faci o alegere bună:

-ține cont de greutatea și înălțimea ta

-calculează în medie cam câți km vrei să parcurgi per încărcare; dacă intenționezi să o folosești că să te deplasezi la serviciu, ia în calcul câți km sunt între cele două puncte (desigur, drumul poate trece și pe la metrou).

-ține cont de faptul că trotinetă este un vehicul sezonier care poate fi folosit din primăvară până toamnă, în funcție de condițiile meteo

Este uimitor ce putere au trotinetele electrice și celelalte vehicule angrenate electric în transformarea stilului de viață. Aceste vehicule simplifica modul de deplasare la serviciu, reduc costurile lunare de transport și contribuie la îmbunătățirea calității mediului. Trotinetele de calitate sunt mai accesibile decât oricând și sunt din ce în ce mai utilizate în centrele urbane. Opțiunile și tipurile disponibile sunt numeroase-să cumperi o trotinetă electrică de calitate nu a fost niciodată mai simplu. Respectând o rutină minima de întreținere, îi vei asigură un confort durabil.

Citește și...