Pământul s-a cutremurat puternic. Care a fost magnitudinea seismului

Publicat: 15/05/2019 | 23:20
Pământul s-a cutremurat puternic. Care a fost magnitudinea seismului

Cutremurele sunt tot mai dese în ultima perioadă, iar astăzi s-a înregistrat unul semnificativ. Magnitudinea seismului a fost anunțată oficial de specialiști și a semănat panică în rândul a milioane de oameni.

Cutremur de suprafaţă produs în Marea Mediterană, simţit puternic în Israel

Un cutremur de suprafaţă de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri după-amiază în estul Mării Mediterane, fiind simţit puternic în Israel, anunţă Institutul israelian de Geofizică.

Seismuls-a produs miercuri la ora 16Ș53 GMT (19:53, ora Israelului) în estul Mării Mediterane, la adâncimea de 31 de kilometri. Cutremurul a fost resimţit puternic în Israel, dar nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative. Epicentrul seismului a fost la aproximativ 200 de kilometri de coastele Israelului. Cutremurul a fost simţit şi în Grecia, conform cotidianului israelian Maariv.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

Citește și...