Pământul s-a mișcat puternic! Cutremurul produs a avut magnitudinea de 6,5 grade

Publicat: 15/03/2019 | 08:35
Pământul s-a mișcat puternic! Cutremurul produs a avut magnitudinea de 6,5 grade

În zorii acestei dimineți de 15 martie 2019, Pământul s-a mișcat puternic! Potrivit oficialilor, cutremurul  care a fost înregistrat de aparate a avut magnitudinea de 6,5 grade, relatează euronews.com. Undele seismice s-au simțit destul de violent și au provocat panică în rândul populației.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs în apropiere de orașul Cochabamba din Bolivia situat în centrul ţării la începutul zilei de vineri, a anunţat Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS), relatează Reuters.

Nu au fost anunţate până acum victime sau pagube materiale. Cutremurul s-a produs la aproximativ 55 km sud-est de Cochabamba, a transmis USGS.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

Citește și...