Parade de 1 Decembrie. Programul manifestaţiilor de Ziua Naţională a României

Publicat: 30/11/2017 | 14:25
Parade de 1 Decembrie. Programul manifestaţiilor de Ziua Naţională a României

Parade de 1 Decembrie.Ziua Naţională a României va fi celebrată prin mai multe evenimente, manifestaţii, dar şi tradiţionala paradă militară.  Cei care doresc să ia parte la evenimentele organizate de 1 Decembrie pot alege între paradele militare din Bucureşti, Alba-Iulia sau Timişoara sau să meargă la Târgurile de Crăciun organizate în mai multe oraşe din ţară. 

Parade de 1 Decembrie. La Bucureşti, în jur de 3.500 de militari şi experţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii vor lua parte la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, vineri, 1 Decembrie 2017. Parada militară va începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, unde va fi aşteptat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Aproximativ 350 de mijloace tehnice, blindate, maşini de luptă, lansatoare de rachete, elicoptere şi avioane, militari din forţele terestre, din aviaţie şi marină – participanţii la parada militară din Bucureşti vor avea ocazia să le vadă la defilarea de începând cu ora 11:00. Pe sub Arcul de Triumf vor defila peste 3.500 de soldaţi, cu drapele de luptă şi blocurile de paradă. Coloana va mărşălui pe bulevardul Kisseleff, până la Piaţa Presei Libere.

Parade de 1 Decembrie – Alba Iulia

Parade de 1 Decembrie. Parada militară de la Alba-Iulia se va desfăşura pe bulevardul „1 Decembrie 1918”, începând cu ora 13:00, vineri, 1 Decembrie. Participanţii la defilarea militară de Ziua Naţională a României vor putea merge apoi la concertele de muzică uşoară şi populară care vor avea loc în cadrul „Festivalului de România”.La parada de 1 Decembrie vor participa cel puţin 1.500 de soldaţi, însoţiţi de echipamentele de tehnică militară, avioane, elicoptere şi tancuri. La parada de la Alba-Iulia şi-au anunţat deja prezenţa premierul României Mihai Tudose, dar şi Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor, şi liderul Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Parade de 1 Decembrie – „Orăşelul lui Moş Crăciun”

Parade de 1 Decembrie. În Parcul „Lumea Copiilor”, din sectorul 4 al Capitalei, s-a deschis „Orăşelul lui Moş Crăciun”, decorat cu 4.000 de beculeţe cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi cu un brad înalt de 12 metri. Începând cu data de 1 Decembrie vor avea loc concerte, spectacole pentru copii şi va fi amenajat inclusiv un patinoar pentru cei mici. Parcul va găzdui şi un târg de Crăciun, ce va cuprinde aproape 50 de căsuţe cu decoraţiuni de Crăciuni, produse de artizanat şi preparate tradiţionale. Târgul va fi deschis zilnic, începând de sâmbătă, între 10:00 şi 22:00, până în luna ianuarie 2018.

Parade de 1 Decembrie – Timişoara

La Timişoara, autorităţile au pregătit pentru 1 Decembrie o paradă militară, un concert în aer liber susţinut de Inna şi focuri de artificii. De asemenea, va fi inaugurat oficial târgul de Crăciun şi se va aprinde iluminatul festiv de sărbători. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că la ora 11.30, în faţa Palatului Administrativ începe parada militară, la care participă aproximativ 350 de soldaţi.

De asemenea, de la ora 19.00, timişorenii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, unde are loc deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediţii a Târgului de Crăciun, iar apoi se va aprinde iluminatul festiv de sărbători.

Citește și...