Patronul cofetăriei din Târgoviște, primele declarații despre angajații care s-au infectat cu noul coronavirus

Publicat: 02/07/2020 | 19:59
Patronul cofetăriei din Târgoviște, primele declarații despre angajații care s-au infectat cu noul coronavirus

Patronul cofetăriei din Târgoviște a făcut în această-după amiază primele declarații despre angajații săi care s-au infectat cu noul coronavirus. Conform dezvăluirilor sale, boala rară a ajuns în incinta firmei din cauza a trei angajate care au mers în timpul liber la un eveniment public unde nu au fost respectate măsurile privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Coronavirus în România. Spitalele “Matei Balş” şi “Victor Babeş”, fără locuri libere

Patronul cofetăriei din Târgoviște, primele declarații despre angajații care s-au infectat cu COVID-19

În cadrul informațiilor oferite, directorul societății a menționat că toți cei infectați cu COVID-19 erau asimptomatici. După ce au fost depistați pozitiv cu boala mortală din china, cofetăria a fost închisă și autoritățile au dat amenzi uriașe.

Nu rata: DECIZIE. O țară vecină cu România s-a întors la restricții mai aspre din cauza noului val de coronavirus

“Sursa imbolnavirilor este participarea a trei angajate, in timpul liber, la o manifestatie publica neconforma normelor legale privind prevenirea raspandirii virusului. Nu stim cate zile au fost la serviciu infectate intrucat nu prezentau absolut niciun simptom, insa facem precizarea ca au anuntat autoritatile in vederea testarii dupa 12 zile de concediu medical si dupa alte doua zile au anuntat si conducerea firmei ca au fost depistate pozitiv.

Duminica, 28 iunie, cand am aflat vestea, am interupt concediul, ne-am intors in localitate si am facut demersuri telefonice insistente in vederea testarii intregului personal la o prestigioasa firma calificata in acest sens. Testarea s-a facut in doua transe – luni si marti –, iar rezultatele au venit corespunzator, in doua zile consecutive, marti si miercuri.

Marti, 30 iunie, dupa aflarea primelor rezultate, am decis inchiderea de indata a unitatii. Este important de stiut ca absolut tot personalul depistat pozitiv era asimptomatic – nu prezenta nici cea mai mica urma de imbolnavire – fapt pentru care, doar ideea de protectie a clientilor si angajatilor nostri, ne-a determinat sa declansam aceasta investigare din proprie initiativa.

Miercuri 1 iulie, laboratoarele si masinile de transport au fost nebulizate (dezinfectate) de catre o firma profesionala, insa acestea vor ramane inchise pentru o perioada de 14 zile, asa cum prevede cadrul legal”, a transmis directorul cofetăriei din Târgoviște.

Află și: Șah mat! SUA a cumpărat tot stocul existent de tratament pentru coronavirus!