Amenzi drastice la o cofetărie din Târgoviște, după ce 13 angajați au fost depistați cu COVID-19. Laboratorul a fost închis

Publicat: 02/07/2020 | 11:30
Amenzi drastice la o cofetărie din Târgoviște, după ce 13 angajați au fost depistați cu COVID-19. Laboratorul a fost închis

Un laborator de cofetărie din Târgovişte şi-a suspendat activitatea pentru 14 zile, după ce 13 angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. DSP Dâmboviţa a demarat controale şi o anchetă epidemiologică.

În urma verificărilor, laboratorul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nereguli de igienă. În total 68 de contacţi direcţi au fost identificaţi şi plasaţi în izolare.

CITEȘTE ȘI: Selly acuză întregul sistem de educație! Mesajul tranșant al vloggerului, pe care și Dani Oțil îl susține: „Școala din România…”

Pe 24 şi 25 iunie, doi dintre angajaţi ai cofetăriei au prezentat simptome specifice COVID-19. Din acel moment, conducerea laboratorului a demarat testarea celor 47 de salariaţi la o clinică privată din capitală. Acţiunea de testare profilactică a indicat 13 cazuri pozitive în rândul angajaţilor.A fost anunţată DSP Dâmboviţa care a demarat o anchetă epidemiologică şi a identificat până la acest moment, un număr de 68 de contacţi direcţi.

Toţi angajaţii depistaţi pozitiv au fost deja internaţi  la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, iar contacţii au fost izolaţi la domiciliu pentru 14 zile şi vor fi monitorizaţi de medicii de familie.

CITEȘTE ȘI: Emily Burghelea, prima reacție după ce a fost anunțată oficial noua asistentă de la Acces Direct: „După ce mi-am dat demisia..”

În urma acestui incident, laboratorul de producţie şi unităţile de desfacere au întrerupt activitatea  pentru o perioadă de 14 zile, timp în care va avea loc  dezinfecţia la nivelul tuturor spaţiilor comune, a liniilor de producţie şi a mijloacelor de transport, achiziţionarea de echipamente de protecţie şi produse biocide.

DSP a verificat şi respectarea normelor în cadrul laboratorului şi pentru neconformităţile identificate de inspectori a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10 000 de lei şi s-a impus societăţii comerciale ca în regim de urgenţă, să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Marcel Vela, vizită cu avertizări riguroase la malul mării: „Vom suspenda autorizațiile de funcționare!”