Marcel Vela, vizită cu avertizări riguroase la malul mării: „Vom suspenda autorizațiile de funcționare!”

Publicat: 02/07/2020 | 09:28
Marcel Vela, vizită cu avertizări riguroase la malul mării: „Vom suspenda autorizațiile de funcționare!”

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, împreună cu Secretarul de Stat, chestorul șef de poliție, Bogdan Despescu, au făcut o vizită plină cu „amenințări” pe litoralul românesc. Șeful M.A.I a avut o serie de precizări la adresa tuturor patronilor de restaurant și localuri de pe litoral în ceea ce privește regulile de combatere a noului coronavirus.

Ministrul de Interne a fost primit cu alai pe faleza din Constanța, cu o desfășurare de forte în cinstea acestuia. Forțele de ordine au etalat aproape pe toată lungimea falezei efectivele și tehnicile din dotare.

CITEȘTE ȘI: S-a aflat cine a fost primul iubit al Andrei Măruță! Fabio Niță călătorește în toată lumea cu ajutorul banilor obținuți din videochat

Ministrul le-a oferit doamnelor și domnișoarelor din cadrul Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD câte un trandafir alb, în semn simbolic de mulțumire pentru activitatea pe care o depun în sprijinul cetățenilor.

„Am rugămintea de a fi o echipă în a proteja românii!”, a subliniat ministrul Marcel Vela în cuvântarea către oamenii legii și salvatori.

Marcel Vela a controlat riguros dotările armelor de la malul mării, autospecialele pompierilor, efectivele Jandarmeriei, navele și alte dotări ale Gărzii de Coastă. Apoi, Marcel Vela a avertizat că urmează să intensifice controalele pe litoral.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii avertizează! Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției/ Sfaturi pentru românii plecați în concediu

„În sezonul estival, vor fi controlate toate unitățile și de mai multe ori. Sunt adeptul controalelor mixte, cu reprezentanți de la mai multe instituții, de la cele cu atribuții în zona sanitară, comercială și protecția alimentară, astfel încât să se poată lua decizii cu impact mai mare privind operatorii economici verificați. Nu sunt adeptul informării asupra neregulilor, pentru a aștepta apoi o perioadă, pentru a reveni poate au fost reglementate neregulile. Iar operatorii economici care încalcă regulile în contextul actual vor avea autorizațiile de funcționare suspendate. Vrem să ne asigurăm că operatorii economici vor fi mai riguroși în aplicarea regulilor, astfel încât să fie creat un spațiu sigur pentru turiști”, a afirmat ministrul Vela.

CITEȘTE ȘI: Alexis din Iași avea doar 19 ani! Știa să înoate foarte bine, dar s-a înecat într-un iaz. Ce i-a fost fatal

„Oamenii vin să se simtă bine pe litoral, în țara lor – poate dacă nu ar fi fost contextul actual ar fi plecat în străinătate – iar infractorii trebuie să știe că vom fi prezenți și intransigenți, vrem să dăm un mesaj de forță, de siguranță, că le protejăm oamenilor siguranța și integritatea”, a mai afirmat ministrul Marcel Vela.