Acasă » Exclusiv » Patronul milionar al FCSB-ului a câștigat procesul cu finul lui Reghe! E vorba de mulți bani…

Patronul milionar al FCSB-ului a câștigat procesul cu finul lui Reghe! E vorba de mulți bani…

De: I.D. 01/12/2018 | 23:58

Cu doar o lună în urmă, FCSB îl ”arăta cu degetul” pe Cristian Voicu, nimeni altul decât patronul firmei MC SPORTS TRAVEL SRL! Pe scurt, îi dădea firma în judecată!   Voicu nu ar fi respectat unele prevederi din contractul încheiat între firma sa și FCSB, în urma unei deplasări în străinătate a echipei de fotbal. Becali a câștigat procesul, iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.

Decizia Judecătoriei Buftea i-a dat lui Gigi Becali motiv să exulte! Latifundiarul din Pipera, aflat în proces cu firma lui Cristian Voicu, patronul MC SPORTS TRAVEL SRL, a avut câștig de cauză! 135.450 de lei trebuie să-i dea Voicu, debit principal neachitat. Iar 200 de lei, cheltuieli de judecată, tot din buzunarul patronului de la MC SPORTS TRAVEL SRL vor ”zbura”.

(CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI, PREZENT LA SLUJBA DE SFINȚIRE A CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI)

Finul lui Reghe, bun de plată

”Tip soluție: Admite cererea

Soluția pe scurt: Admite cererea formulată de creditoare. Obligă debitorul la plata către creditoare în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei ordonanţe a sumei de 135.450 lei, reprezentând debit principal neachitat, la care se adaugă dobânda legală penalizatoare, calculată asupra debitului principal de la data scadenţei (01.06.2017) şi până la data plăţii efective şi complete a debitului principal. Obligă debitorul la plata către creditoare a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxa judiciară de timbru. Executorie. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 28.11.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este hotărârea luată de instanță.

FCSB a dat în judecată firma lui Cristian Voicu, finul lui Laurențiu Reghecampf. Aceasta nu ar fi respectat unele date din contract, în urma unei deplasări în străinătate a echipei de fotbal. Acțiunea s-a declanșat la începutul acestui an, iar primul termen a fost în 7 iunie.  Numai că instanța nu a putut da atunci o decizie, cauza fiind amânată. Asta pentru că una dintre părți nu s-a putut prezenta, fapt dovedit. Iar magistrații au fixat un alt termen, la începutul acestei luni.

(CITEȘTE ȘI: DRAMA PUȘTIULUI PE CARE PĂRINȚII L-AU BOTEZAT GIGI BECALI)

Termenul a fost preschimbat, așa că FCSB și firma lui Voicu s-au întânit în sala de judecată pe 2 octombrie, atunci când avocații clubului din Liga 1 și-au susținut cauza, despre care spuneau, conform surselor CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, că nu au cum să nu o câștige. Ceea ce s-a și întâmplat, la sfârșitul lunii trecute.

De unde a pornit disputa

Federația Română de Fotbal a organizat, în ianuarie 2016, cu ajutorul agenției MC Sports Travel, deținută de Cristian Voicu, finul lui Laurențiu Reghecampf, turneul tricolorilor în Antalya. Fără licitație, însă, iar compania nu avea licență de operare în turism. GSP și Telekom Sport aveau să declanșeze o anchetă care a scos la iveală mai multe nereguli.

Naționala de fotbal a României, condusă atunci de Anghel Iordănescu, a plecat în acel turneu cu scopul de a pregăti Campionatul European din Franța.  Dar în loc să joace cu echipe puternice, România a întânit adversari cu o cotă scăzută, și nu așa cum se vorbise inițial.   Torpedo Kutaisi (Georgia, 5-1), Zimbru Chișinău (Moldova, 1-0) și Beroe Stara Zagora (Bulgaria, 2-1). Federația Română de Fotbal avea apoi să emită un comunicat, vizavi de ancheta declanșată.

”Selecționerul primei reprezentative Anghel Iordănescu și-a manifestat la finalul campaniei de calificare la Euro 2016 dorința de a beneficia de un stagiu de pregătire pentru jucători români care activau în campionatul intern. Solicitarea prevedea un cantonament care să se desfășoare, la dorința selecționerului, în Antalya (Turcia), având în vedere prezența echipelor de club românești în această regiune la acel moment, faptul că acest stagiu nu era prevăzut într-o perioadă FIFA în care cluburile ar fi fost obligate să furnizeze jucătorii și condițiile speciale de refuz preliminar al clubului FC Steaua de a lăsa jucătorii la lot.

Domnul Anghel Iordănescu a informat în cadrul ședinței de Comitet Executiv membrii acestui organism cu privire la solicitare, iar în urma acestei ședințe, domnul Valeriu Argăseală, membru în CEx, a recomandat solicitarea unei oferte pentru acest stagiu și din partea firmei MC Sports Travel. Recomandarea domnului Argăseală s-a bazat pe colaborarea bună pe care clubul FC Steaua o avusese cu această firmă în organizarea de stagii de pregătire, cu precădere în zona Antalya, specificată de selecționer.

Steliștii au împărțit charterul cu echipa națională

Administrația FRF a solicitat oferte mai multor firme pentru acest stagiu de pregătire, existând, așadar, o cerere de oferte. Opțiunea pentru MC Sports Travel a fost luată având în vedere criteriul financiar mai avantajos față de celelalte oferte, criteriul obligației de a organiza partide cu caracter internațional pentru echipa națională și cel al prezenței unei sancțiuni financiare contractuale în cazul neîndeplinirii acestui obiectiv. Intenția clară a administrației FRF de a obține cele mai bune condiții, în contextul solicitărilor selecționerului, la cel mai bun preț, este întărită și de faptul că am reușit o reducere de aproape 50% a costurilor de transport pentru retur, prin utilizarea charter-ului echipei naționale împreună cu clubul FC Steaua. FRF a plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. 

După plata acestui avans, FRF a primit din partea firmei facturi în valoare de 82.020 euro, care au fost refuzate la plată, comunicându-se firmei solicitarea ca acestea să fie stornate deoarece firma nu a organizat două partide cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30% din valoarea totală a acestui contract.

De la data solicitării FRF pentru stornarea facturilor și refacerea lor cu suma corectă potrivit contractului, adică 57.414 euro, firma nu a răspuns solicitării, nici până astăzi, astfel că FRF nu a mai plătit această sumă.

Conform reglementărilor contabile în vigoare, această sumă a fost înregistrată ca fiind provizioane de costuri, fără însă ca această sumă să fie achitată, neexistând factură primită pentru ea”, a fost poziţia reprezentanţilor FRF.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent