Penitenciarul Pelendava din Craiova, transformat într-o groapă de gunoi! Deținuții au contractat boli delicate și sunt revoltați

Publicat: 11/09/2019 | 09:16

Aflat la 8 kilometri de Craiova, Penitenciarul Pelendava a fost transformat într-o groapă de gunoi. Din cauza condițiilor mizere în care trăiesc, numeroși deținuți au contractat boli respiratorii și de piele. Disperate, rudele unui pușcăriaș de la Penitenicarul Pelendava au trimis o scrisoare atât Ministerului Justiţiei, cât şi Avocatului Poporului.

Penitenciarul Pelendava din Craiova, tranformat într-o groapă de gunoi

„Doamna Ministru, domnule Avocat al Poporului, vă scriu ca cetăţean al acestei ţări şi ca rudă al unui deţinut din Penitenciarul Pelendava din Craiova, strada Henry Ford, numărul 65. Sunt conştientă că varul meu a greşit şi trebuie să plătească pentru greşeala sa.

Nu vă scriu să cer condiţii mai bune pentru el şi ceilalţi deţinuţi. Pur şi simplu am rămas îngrozită de ce mi-a spus acesta când l-am vizitat. Mai mult de jumatate din deţinuţii din penitenciar sunt bolnavi de diferite boli respiratorii şi de piele datorită faptului ca la 60-70 metri de ei se afla groapa de gunoi a penitenciarului, o groapă de gunoi ce rivalizează cu groapa de la Mofleni, unde se afla aruncate resturi vegetale, resturi animaliere, resturi de mâncare, toate într-o stare de putrefacţie, adevărat focar de infecţie pentru cei din penitenciar, nu numai pentru deţinuţi cât şi pentru gardienii de acolo.

L-am rugat pe vecinul meu care lucrează la un penitenciar ce se aprovizionează de la abatorul Penitenciarului Pelendava să facă câteva poze şi lucrurile sunt adevarate.

Din ce mi-a povestit verisorul meu atât el cât şi alţi deţinuti au ieşit în audienţă de mai multe ori la directorul penitenciarului domnul Coriciu dar acesta i-a ameninţat cu transferul în cazul în care mai ies la el cu astfel de probleme. Acesta le-a spus că el este rudă cu ministrul Toader şi nu are nimeni ce să-i facă.

Va rog să verificaţi cele sesizate şi să luaţi măsuri pentru a elimina aceste condiţii inumane, groaznice. Aşa cum am spus la început, cred că aspectele enunţate de mine intră în categoria bunului simţ, chiar dacă sunt deţinuţi nu cred că este normal să traiască alături de un focat de infecţie, cu un miros pestilenţial.

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi sper să interveniţi şi să rezolvaţi această problemă”, au povestit în scrisoarea trimisă autorităţilor, rudele unui deținut.