Pensii impozitate cu 50 %. Anunțul Vioricăi Dăncilă care schimbă totul

Publicat: 19/09/2019 | 20:27
Pensii impozitate cu 50 %. Anunțul Vioricăi Dăncilă care schimbă totul

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat, pe pagina de Facebook, că PSD se va opune impozitării pensiilor speciale ale cadrelor militare. Ea spune că în Europa regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională. (CITEȘTE ȘI: VIORICA DANCILĂ, MESAJ PE FACEBOOK DUPĂ DEPUNEREA CANDIDATURII PENTRU PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI: “MULȚUMESC CELOR PESTE 1,400,000 DE ROMÂNI CARE AU SEMNAT…”)

Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

S-a votat: pensii speciale impozitate cu 50 %

Plenul Senatului a votat miercuri, cu 76 voturi pentru și 16 abțineri (ale senatorilor PNL) propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei. Proiectul depus de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, urmează să intre la Camera Deputaților, care e for decizional. (NU RATA: LAURA CODRUŢA KOVESI, DESEMNATĂ PROCUROR-ŞEF EUROPEAN)

Inițiativa primise marți raport de admitere de la Comisia de buget a Senatului. Prezent la lucrările comisiei, Teodorovici şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%. „Impactul pentru anul viitor este de aproximativ de jumătate de miliard de lei”, a spus marți Teodorovici.

Citește și...