Pensionar de 79 de ani din Brașov, pus pe scandal după ce a fost prins în autobuz după ora 13:00: „De ce să vă dau buletinul, doamnă?”

Publicat: 26/03/2020 | 11:43
Pensionar de 79 de ani din Brașov, pus pe scandal după ce a fost prins în autobuz după ora 13:00: „De ce să vă dau buletinul, doamnă?”

De când cu noile legi, bătrânii peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din case decât în intervalul orar 11-13, doar pentru nevoi urgente, printre care amintim cele medicale sau cumpărăturile necesare. Cu toate acestea, un pensionar de 79 de ani din Brașov nu a ținut cont de reguli și a ieșit la plimbare, cu autobuzul, deși era trecut de ora 13. 

Potrivit noilor măsuri impuse de ordonanța militară, bătrânii de peste 65 de ani nu mai au voie să părăsească locuința decât în intervalul orar 11-13 și doar pentru nevoi urgente. Cu toate acestea, un pensionar de 79 de ani din Brașov a vrut să fenteze legea, iar în fața unei polițiste, bătrânul a avut o explicație inedită.

Acesta a fost prins în autobuz și, potrivit informațiilor oferite de stirileprotv.ro, a fost pus pe scandal și a refuzat, pe moment, să se legitimeze.

CORONAVIRUS | Motivele pentru care Germania are o rată scăzută de mortalitate

Bătrân: Să fac cumpărături, doamnă.
Polițista: Un buletin să-mi daţi, vă rog
Bătrân: De ce să vă dau buletinul?
Polițistă: Sunt agent de la poliţia rutieră. Ce vârstă aveţi?
Bătrân: Am destui
Polițistă: Știţi în ce interval aveţi voie să circulaţi în perioada asta?
Bătrân: Între ora 11 şi ora 13.

De asemenea, polițista i-a cerut pensionarului să coboare din autobuz, iar atunci, bătrânul i-a răspuns senin că nu vrea să facă acest lucru, pentru că a plătit biletul.

Bătrân: Cum să mă dau jos? Am plătit bilet!

Reporter: Știţi că după ora 1 nu mai aveţi voie să ieşiţi din casă?
Bătrân: Nu ies după ora 1, dar n-am ştiut
Reporter: E trecut de ora 1
Bătrân: Am plecat mai devreme, acasă să merg
Reporter: Unde aţi fost?
Bătrân: Să cumpăr ceva.
Reporter: De ce circulati cu auitobuzul, nu aveţi magazin lângă casă?
Reporter: Nu vă e teamă?
Bătrân: Nu mi-e teamă.

Vă reamintim că putem părăsi locuințele doar pentru următoarele motive: cumpărături (strictul necesar sau urgențe), pentru a merge la serviciu, la spital sau la farmacie sau pentru nevoile animalelor domestice sau de companie, precum și pentru îngrijirea unei persoane cu dizabilități.

Cei care nu respectă legile impuse riscă o amendă între 100 și 5000 de lei.