Peste 900 de fete și femei, dispărute în Peru de la debutul pandemiei! 70% sunt minore

Publicat: 28/07/2020 | 16:42
Peste 900 de fete și femei, dispărute în Peru de la debutul pandemiei! 70% sunt minore

Peste 900 de fete și femei au fost date dispărute în Peru de la debutul pandemiei! Nimeni nu bănuiește ce au pățit, iar 70% dintre ele sunt minore. 

Autoritățile din Peru au anunțat că mai mult de 900 de femei și fete nu mai sunt de găsit de la începutul pandemiei. Nimeni nu are habar ce s-a întâmplat cu ele, iar anchetatorii iau în calcul varianta ca acestea să fi decedat, scrie France 24. Mai mult decât atât, peste 70% dintre persoanele dispărute sunt minore.

Peru se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește violența domestică, traficul de persoane și prostituția, iar pandemia a agravat situația. 

„În timpul carantinei, în 3 luni şi jumătate, 915 femei au fost date dispărute în Peru şi sunt probabil decedate”, spune Eliana Revollar, activistă pentru drepturile femeilor.

Înainte de pandemie, 5 femei erau raportate ca fiind dispărute în fiecare zi, iar acum s-a ajuns la 8.

Peru are mari probleme cu violența domestică

Activiștii susțin că problema este greu de gestionat și din cauza lipsei unui registru al persoanelor dispărute, care îngreunează munca autorităților. De asemenea, aceștia spun că poliția are o atitudine ostilă și refuză de multe ori să învestigheze cazurie de violență domestică. 

„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”, a declarat avocatul Walter Gutierrez.

În ianuarie anul acesta, cazul unei studente și activiste pentru drepturile femeilor a ajuns în atenția presei internaționale, atunci când cadavrul ei a fost găsit la 3 ani după dispariția sa.

În 2019, în Peru au fost raportate peste 30.000 de apeluri privind cazuri de violență domestică. 

Foto: pixabay.com