Petrescu cere prudență înaintea debutului campioanei în Champions League: „Nu există o favorită în Malta!”

Publicat: 19/08/2020 | 13:45
Petrescu cere prudență înaintea debutului campioanei în Champions League: „Nu există o favorită în Malta!”

Campioana României, CFR Cluj, intră astăzi de la ora 22:00 în focurile Champions League. Echipa pregătită de Dan Petrescu va lupta pentru calificarea în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor (ediția 2020-2021) cu campiona Maltei, Floriana FC.


BILETUL ZILEI » AVEM PROCENTAJ 100% SĂPTĂMÂNA ACEASTA » ASTĂZI NE DUBLĂM INVESTIȚIA CU FOTBAL DIN CHAMPIONS LEAGUE!   

Cu toate că diferența de valoare dintre cele două formații este uriașă, Dan Petrescu, antrenorul principal al campioanei României a cerut echilibru și le-a transmis elevilor săi că vor „transpire” din greu pentru a-și atinge obiectivul în acest meci.

„Problema noastră este că a trecut puţin timp de la încheierea campionatului precedent şi a fost unul extrem de greu pentru noi. Aşa că nu am avut prea mult timp să pregătim acest meci. De partea cealaltă Floriana a avut timp destul, a jucat şi câteva meciuri şi în plus nu are indisponibilităţi în lot. Pentru noi este dificil să nu putem conta pe jucători care în mod normal s-ar fi aflat în primul unsprezece, în special în atac. Aşa că va fi greu, consider că nu există o favorită în această partidă, oricare dintre echipe poate câştiga”, a declarat Dan Petrescu.

Absențe notabile în lotul campioanei!

Tehnicianul campioanei României a evidențiat faptul că nu va putea cont ape o serie de jucători importanți în duelul din această care fie sunt suspendați, fie sunt accidentați.

„Am destul de mulţi jucători accidentaţi şi suspendaţi. Ştiu că Floriana are în lot peste 10 jucători care nu sunt din Malta… sunt brazilieni, italieni, argentinieni… jucători foarte buni. Cunosc echipa pentru că am văzut destule meciuri şi consider că pentru noi va fi o partidă dificilă mâine. În poartă la noi va fi Bălgrădean, care deşi nu a jucat de mai mult timp este cel mai experimentat portar din lot. Ceilalţi doi portari sunt tineri şi nu au experienţa necesară pentru un asemenea meci”, a conchis Dan Petrescu.

Confruntarea dintre Floriana FC și CFR Cluj va conta pentru turul 1 preliminar al Champions League, învingătoarea urmând a se duela în următoarea fază a competiției cu croații de la Dinamo Zagreb, duelul fiind programat pe 25/26 august. În cazul în care nu vom asista la o surpriză de proporții în Malta, ardelenii se vor confrunta cu croații în „Gruia”.