Petronela, fetiţa bolnavă de cancer pe care părinţii au refuzat să o trateze, a murit! Avea 8 ani

Autor: Bogdan Stanescu
Publicat: 16/02/2018 | 20:38

Bianca Petronela Nedelcu, fetiţa bolnavă de cancer căreia părinţii i-au refuzat tratamentul, a murit. Petronela avea 8 ani. Cazul ei a fost prezentat la „Acces direct”. Mara Bănică s-a implicat personal pentru ca Petronela să fie operată. Din nefericire, micuţa s-a stins din viaţă.

„Ea e Petronela, fetiţa bolnavă de cancer pe care doi părinţi inconştienţi refuzau să o trateze. Ţin minte că la finalul uneia dintre emisii, mama Petronelei, într-o veritabilă criză de nervi, a ameninţat chiar, cu copila în braţe, că o trânteşte de asfalt. Iar noi priveam absolut neputincioşi. Au curs sute de mesaje în care eram rugaţi să o salvăm pe fetiţă, să o internăm. Am fost tot neputincioşi. Nu aveam niciun drept de a interna copila fără acordul familiei. Am plâns, cred, toţi din echipă, unii pe ascuns, altţi pe holul de la platou, când Petronela a plecat spre casă, la Iaşi. Era ca şi cum pleca pe penultimul ei drum. Urma ca acolo, la Iaşi, să aştepte moartea. Senină şi zâmbăreaţă, cum am cunoscut-o. Dumnezeu lucrează, însă, tot prin oameni. De data asta nu prin noi, cei de la Acces. A ales un judecător înţelept şi drept şi milos. Iar astăzi, Petronela a plecat spre Târgu Mureş, la spital. În vară, şansele ei de supravieţuire erau de 85%. Doamne, fă TU să fi rămas la fel! Amin!”, a scris Mara Bănică pe contul ei de Facebook.

Postarea Marei Bănică a stârnit numeroase reacţii, zeci de persoane comentând. Mai există si oameni cu suflet bun. Doamne ajută să poată fi salvată. Astfel de oameni cu greu pot fi numiţi părinţi. Felicitări pentru tot ce aţi făcut pentru ea. Multă sănătate Petronelei”, a scris cineva. „S-o ajute Dumnezeu să fie bine, draga de ea! Acea persoană nu poate fi numită mamă şi nici acel om nu poate fi numit tată… să reteze din start orice şansă a celei mici la viaţă… nişte minţi încuiate în sertarele timpului. Doamne ajută, să auzim veşti bune!”, a reacţionat altcineva.

Citește și...