Pictorul Remus Tudor ameninta statul cu executarea silita daca nu-si primeste despagubirile pentru zilele de detentie!

Publicat: 17/10/2014 | 00:30
Pictorul Remus Tudor ameninta statul cu executarea silita daca nu-si primeste despagubirile pentru zilele de detentie!

Condamnat pe viata, dar eliberat dupa 22 de ani de inchisoare, pictorul Remus Tudor se lupta acum ca sa primeasca despagubirile castigate la CEDO in dauna statului roman, pentru conditiile inumane din inchisoare.

Artistul intentioneaza sa execute silit Ministerul Finantelor!

Remus Tudor, acum in varsta de 48 de ani, a castigat 5.800 de euro despagubiri de la statul roman, in urma unui proces la CEDO pentru relelele tratamente din inchisoare, unde si-a petrecut aproape jumatate din viata pentru o crima. Dupa gratii, Remus Tudor si-a descoperit vocatia, pictura cu accente suprarealiste, si reuseste cu greu sa se intretina din arta.

Pictorul isi vinde lucrarile sale mai ales in strainatate
Pictorul isi vinde lucrarile sale mai ales in strainatate

Asteapta banii de trei luni

“Am cazier si nu ma pot angaja nicaieri. M-am imprumutat in contul banilor pe care trebuie sa-i iau de la stat” a declarat suparat Remus Tudor, pentru Cancan.ro. Potrivit acestuia, Ministerul Finantelor, in calitate de reprezentant al statului roman, trebuia sa faca plata pana pe data de 14 septembrie, dupa ce decizia de despagubire a ramas definitiva, din data de 15 iulie 2013.

Remus Tudor a castigat la CEDO
Remus Tudor a castigat la CEDO

“I-am contactat de mai multe ori, am fost si la Ministerul de Externe care urmau sa trimita documentele la Finante. Acolo mi-au spus ca au trimis la timp toate actele, dar Finantele n-au platit nici pana acum”, a mai spus Remus Tudor.

Pictorul este hotarat sa intre cat de curand in posesia banilor, asa ca joi a contactat un avocat pentru a-i prelua cazul, si intentioneaza sa demareze executarea silita a Ministerului Finantelor, daca acestia nu vor face plata.

Aceasta este una din lucrarile lui Remus Tudor
Aceasta este una din lucrarile lui Remus Tudor

Avocatul sau a contactat oficialii ministerului, care i-au promis ca banii ii vor intra in cont vineri. “In tara asta daca nu faci scandal si presiuni, mori de foame. In baza lor, poti sa mori. Nu mai ai nimic de facut decat sa iesi in strada, sa dai in cap sau sa te sinucizi” a comentat Remus Tudor.

Si-a vandut picturile in Olanda

De cand a fost eliberat, acum doi ani, pictorul locuieste in casa unui prieten, dar spatiul este destul de mic pentru activitatea sa de creatie. Mai mult, a terminat si culorile, materialele care ii sunt necesare, incepand mai multe lucrari pentru care nu mai are resursele financiare sa le termine.

Unul din tablourile pictate de Remus
Unul din tablourile pictate de Remus

A reusit insa sa supravietuiasca cu banii castigati din vanzarea picturilor sale, tocmai in Olanda.
In aceasta vara a fost o saptamana la Amsterdam, unde a inchiriat o taraba la targul de arta. A vandut trei lucrari si a incasat 2.200 de euro.

Arta abstracta
Arta abstracta

“Am inchiriat o taraba cu 30 de euro pe zi, dar era chiar la marginea spatiului destinat vanzarii si m-am trezit amendat de politie ca vand neautorizat. Nu m-am mai ales cu mare lucru, am platit 200 de euro amenda, m-a mai costat si 98 de euro pe noapte hotelul..iar vanzarea mergea bine doar in weekend. Acum stiu cum sa fac” a mai spus Remus Tudor, care cu banii pe care spera sa-i incaseze de la statul roman vrea sa-si termine picturile si sa plece inapoi in Olanda sa le vanda.

CITESATE SI:Imagini incredibile cu colegul de detentie al lui Miron Cozma. O femeie i-a dat cu geanta in cap in plina strada dupa ce a “ars-o”

A renascut din propria-i cenusa. Cu pensula in mana, colegul de detentie al lui Miron Cozma face mii de euro pe luna

 

M.Niculescu

Citește și...