Pliskova și Svitolina, jucătoarele calificate din „Grupa Albă” în semifinalele Turneului Campioanelor!

Autor:
Publicat: 26/10/2018 | 07:35
Pliskova și Svitolina, jucătoarele calificate din „Grupa Albă” în semifinalele Turneului Campioanelor!
Turneul Campioanelor de la Singapore și-a desmenat primele semifinaliste. Din „Grupa Albă” au acces în careul de ași al competiției dotate cu premii totale în valoare de 7 milioane de dolari jucătoarele Karolina Pliskova (8 WTA) și Elina Svitolina (7 WTA).

În ultima etapă din „Grupa Albă” de la Singapore, Karolina Pliskova (8 WTA), a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4 pe compatrioata ei, Petra Kvitova (5 WTA). Pliskova s-a impus într-o oră şi 23 de minute şi a obţinut pentru a doua oară consecutiv calificarea în semifinale, cu două victorii şi o înfrângere. Petra Kvitova a rămas astfel fără niciun succes în grupă și a  părăsit competiţia.

A doua jucătoare calificată din „Grupa Albă” s-a decis în urma duelului dintre ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA) şi daneza Caroline Wozniacki.

Cu două victorii în primele două jocuri, Svitolina avea nevoie de un singur set din meciul cu Wozniacki, însă ucraineanca a câştigat meciul după două ore şi 35 de minute, revenind după ce a fost condusă, impunându-se cu 5-7, 7-5, 6-3. De remarcat este că Svitolina a câştigat setul al doilea după a cincea minge de set, pe serviciul Carolinei, care a încercat în zadar să împingă meciul în tie-break. În urma tuturor rezulttelor consemtae în Grupa Albă, Svitolina şi Pliskova s-au calificat în semifinale, iar Wozniacki şi Kvitova au fost eliminate.

Turnel Campioanelor de la Singapore va continua astăzi cu ultimele meciuri din „Grupa Roșie”. Naomi Osaka (Japonia) se va duela cu Kiki Bertens (Olanda) în timp ce Angelique Kerber (Germania) va juca cu Sloane Stephens (SUA). Înaintea acestor partide pe locurile de semifinale se află Sloane Stephens și Kiki Bertens, cele două fiind urmate de  Angelique Kerber și Naomi Osaka.

În semifinale, se întâlnesc prima clasată din „Grupa Roşie” cu a doua clasată din „Grupa Albă” şi a doua clasată din „Grupa Roşie” cu prima clasată din „Grupa Albă”.