Potop în România! Imagini apocaliptice în marile orașe din țara noastră, în urma haosului meteorologic

Publicat: 29/05/2019 | 08:46

Potop în România, iar imaginile postate de internauți în mediul online sunt apocaliptice. Precipitații abundente, vijelii și căderi de grindină, intensificări majore ale vântului, iar rezultatele au fost, în unele zone, dezastruoase.

Grindină cât pumnul, acoperișuri smulse, mașini avariate, inundații și copaci rupți. Acestea sunt efectele unor fenomene meteorologice extreme, apărute ”din senin” și cu o durată scurtă. Un haos meteorologic, la nivel național, iar cei prezenți în zonele respective au postat fotografii sau filmulețe sugestive în mediul online.

Din nefericire, meteorologii nu aduc vești bune, un ciclon mediteraneean îndreptându-se către România. Vor exista în continuare fenomene meteo extreme manifestate prin vijelii, căderi de grindină și precipitații abundente, chiar dacă temperaturile vor fi în creștere.

Grindina face ravagii în multe zone ale țării

Cursuri suspendate

Cursurile sunt suspendate, miercuri, la Școala „Corneliu Coposu” din Zalău, după ce grindina căzută marți a avariat acoperișul clădirii, transmite corespondentul Mediafax. Purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu, a declara că, deocamdată, suspendarea cursurilor este doar pentru o zi, autoritățile urmând să evalueze dacă se va prelungi și în următoarele zile.

„Cursurile se suspendă în totalitate, miercuri, la Școala Corneliu Coposu din Zalău, din cauza avariilor grave suferite de clădirea școlii în urma căderilor de grindină înregistrate cu o zi înainte. Acoperișul școlii are luminatoare de sticlă care au fost sparte de grindină, prin urmare, toți elevii, de la toate clasele, nu vor merge miercuri la cursuri. Deocamdată suspendarea este doar pentru o zi, să vedem dacă se va prelungi și în următoarele zile”, a spus Lucaciu.

La Școala „Corneliu Coposu” din Zalău învață 632 de elevi în clasele I-VIII. Județul Sălaj s-a aflat, marți, sub cod roșu de grindină care a produs pagube la mașini și la acoperișurile unor case

Citește și...