Povestea lui Alex, copilul de 11 ani care culege și vinde urzici pentru a-și întreține familia! Cum arată mâinile puștiului

Publicat: 14/03/2019 | 09:25

Jurnaliștii de la botosaneanul.ro au discutat cu Alex, un puști în vârstă de doar 11 ani, din satul Blândești. Acesta vinde urzici în Piața Centrală din Botoșani pentru a-și întreține familia. Aici ne referim la mamă și la cei patru frați mai mici.

Alex și-a pierdut tatăl acum o lună. Alcoolul l-a răpus. Ulterior, mama lui și-a pierdut locul de muncă. Pe 8 martie, puștiul se afla în piață, la datorie. Încerca să vândă patru pungi de urzici. A dezvăluit că s-a învoit de la școală în speranța că, în zi de sărbătoare, va putea să-și vândă marfa mai bine.

Din vânzarea urzicilor, Alex câștigă în jur de 50 de lei, maxim 100 de lei. Banii ajung la familia sa. Sunt cheltuiți pe mâncare și alte lucruri necesare.

Cel mai mare vis al meu este să găsească mama de lucru. Acum am venit să facem bani ca să poată să se angajeze și după aceea nu mai venim. Mama a lucrat la croitorie”, a spus Alex.

Citește și...