Povestea tragică a primului român decedat de coronavirus! Medicii se aşteptau de câteva zile să moară

Publicat: 22/03/2020 | 10:33
Povestea tragică a primului român decedat de coronavirus! Medicii se aşteptau de câteva zile să moară

Primul român care a decedat la câteva zile după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19 are o poveste de viaţă extrem de emoţionantă. În plus, medicii se aşteptau de câteva zile să moară, pentru că acesta se lupta cu încă o maladie cumplită. Potrivit celor mai noi date, în România există 367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunț de ultimă oră referitor la criza coronavirusului: “Populația s-a relaxat, a fost la picnic. Comportați-vă cât mai responsabil!”

Povestea tragică a primului român decedat de coronavirus

Primul român care a decedat după ce a contractat virusul ucigaş din China a primit un diagnostic crunt în urmă cu ceva timp. Se afla în Franţa, unde trăia de mai bine de un deceniu, când, în urma unui control a aflat că are cancer pulmonar şi că este în fază terminală. El şi-a dorit să vină în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova vineri, 6 martie. Nu fost singur, ci însoţit de un asistent social francez, care, ulterior, s-a întors în ţara natală.

Află şi: Ce dispune ultima Ordonanță în criza coronavirusului: circulația în afara locuinței a fost restricționată, mallurile se închid, pedepse pentru “evadații” din carantină, slujbe fără enoriași + interdicții dure la frontiere

Bărbatul de 67 de ani a fost transportat cu o ambulanţă privată la Filiaşi. Pe 15 martie, el a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine.

“Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, relatează jurnaliştii de la adevarul.ro.

În seara de luni, 16 martie, bărbatul a făcut febră, iar doctorii au mărturisit în cadrul unui interviu oferit de curând: “Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv”.

Astfel, pacientul care se lupta cu două boli mortale a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată. La scurt timp de la această decizie, reprezentanţii DSP Dolj au dat un verdict crunt în legătură cu soarta bărbatului: “Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”.

Află şi: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

În urmă cu câteva zile, ministerul român al Afacerilor Externe a informat autorităţile franceze despre acest caz, în condiţiile în care bărbatul din Filiaşi a fost adus în România de către un asistent social, care apoi s-a întors în Franţa. Ancheta epidemiologică este, însă, departe de a fi finalizată. Autorităţile aşteaptă de la compania aeriană lista cu toţi pasagerii care au fost în aeronava de pe 6 martie cu care a ajuns în Craiova pacientul confirmat. Până în prezent, cinci persoane din Dolj au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Citește și...