Povestea tristă a Luminiței, femeia suspectă de COVID-19 care a murit. Sora ei acuză medicii că au neglijat-o: „Ați uitat să mai fiți oameni”

Autor:
Publicat: 13/08/2020 | 18:58
Povestea tristă a Luminiței, femeia suspectă de COVID-19 care a murit. Sora ei acuză medicii că au neglijat-o: „Ați uitat să mai fiți oameni”

Luminița, o femeie din Buzău s-a stins din viața din cauza unei boli grave, însă a fost și suspectă de COVID-19. În urma tragediei, sora Luminiței acuză medicii că au neglijat-o pe femeie și că nu s-au purtat corespunzător cu ea.

Sora Luminiței, femeia din Buzău moartă din cauza unei boli pe care o avea acuză medicii că au lăsat-o să agonizeze și că nu i-au administrat tratamentul de care avea nevoie.

Luminița a ajuns la spital cu febră, motiv pentru care medicii au trecut-o imediat pe lista de suspecți COVID-19. Sora femeii a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care povestește, pas cu pas, tot ce s-a întâmplat și susține că medicii nu au tratat-o pe Luminița de boala ei, ci au ignorat-o complet.

„Ea a fost sora mea. Luminita mea. A murit pe 23 iulie la spitalul județean din Buzău. A murit singura ca un caine, deși putea sa mai trăiască. O zi, o săptămână, o lună. A fost dusă la spital cu o salvare și tinuta ore bune la izolare deoarece avea febra si a fost suspectată imediat de covid 19.

Am insistat noi familia sa se ocupe cineva de boala de care suferea iar răspunsul lor a fost: este o asistentă cu ea si asteptam medicul. A fost lăsată multe ore sa agonizeze pana ce sa îndurat un medic sa o duca la terapie intensivă de unde dupa putin timp a si murit. A doua zi noi familia am mers la spital. Ni s-a pus în fața un formular prin care trebuia sa semănăm ca luam la cunoștință că este suspecta de covid 19. De la morga spitalului ni s-a comunicat ca nu o putem lua pana nu vine rezultatul testului.

Tot în aceeași zi primim un telefon cu număr privat de la un funcționar al spitalului care ne spune sa mergem la morga ca ar mai exista o varianta, aceea de a lua cadavrul in sac si cu sicriul sigilat. Binenteles ca noi nu am fost de acord si le am spus că așteptăm rezultatul testului, rezultat care a venit abia duminica NEGATIV” a scris femeia, pe Facebook.

„Ați uitat să mai fiți oameni”

Mai mult, sora Luminiței, femeia din Buzău care s-a stins pe patul de spital, le-a transmis medicilor un mesaj dur, spunându-le că și-au uitat jurământul și că, pentru bani, au uitat să mai fie oameni.

„Acum va intreb eu pe voi, cei care mi-ati lasat sora sa moara: Cum mai puteti dormi linistiti stiind ca ati lăsat-o singura sa agonizeze? Nu i-ati aprins o lumânare, nu a-ti facut nimic sa-i prelungiti cumva zilele.

Jurământul l-ati uitat? Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna ați uitat sa mai fiti oameni?
Opriți această mizerie. Lăsați-ne sa ne tratăm bolnavi in spitale. Nu ne mai condamnați la moarte! Lăsați oamenii sa-si îngroape morții creștinește. Iar voi, voi toti cei care ati distrus o lume, de atât sa aveti parte: de ceea ce am eu acum in suflet!”, a mai scris Florentina Zaharia într-o postare pe Facebook.