Povestea trupei care aduce magia sărbătorilor în sufletele românilor. Band-ul lui Moş Crăciun

Publicat: 24/12/2017 | 00:00

În sufrageria unei case cu etaj din Slobozia, un grup de adolescenţi se pregăteşte să aducă magia sărbătorilor de iarnă în sufletele tuturor. Îşi spun „Teens band”, iar de patru ani călătoresc cu Moş Crăciun în sania trasă de reni, oferind cadouri muzicale. "Bandul lui Moş Crăciun" îşi dezvăluie povestea pentru cititorii CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (VEZI ŞI: Povestea ”miracolului” din cea mai bogată comună din România. Are 100 de ani şi...)

Povestea trupei „Teens Band” începe în urmă cu patru ani, când profesorul Valentin Vardianu, de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, a avut ideea de a forma o trupă alături de cei mai talentaţi copii ai şcolii, inspirat fiind de poveştile band-urilor de adolescenţi care apăreau în filmele americane. „Eu sunt coordonatorul acestei trupe şi mă bucur foarte mult de faptul că am reuşit să o înfiinţăm. Elevii sunt foarte ascultărori şi atenţi la tot ceea ce facem în timpul repetiţiilor”, spune profesorul Valentin Vardianu. (CITEŞTE AICI: A învăţat meserie de la un sticlar surdo-mut. Creează globuri de Crăciun în casa părintească!)

Gaşca din sufragerie

Trupa lui Moş Crăciun, gata de concert
Trupa lui Moş Crăciun, gata de concert

Trupa „Teens Band” este alcătuită din Daria Toader (clape), Oana Vardianu (chitară bass), Daniela Bazac (voce) şi mezinul Alexandru Radu (tobe). Pregătirile pentru întâlnirea cu publicul se desfăşoară în sufrageria casei lui Alex. Ajutat de părinţi, băiatul a împodobit bradul cu globuri, iar lângă pomul de Crăciun a aşezat instrumentele muzicale. „Îmi place foarte mult să cânt la tobe. Am învăţat la Palatul Copiilor, aici, la Slobozia, iar acum mă bucur că fac parte din această trupă”, spune Alex în timp ce repetă câteva acorduri, lovind cu beţele cinelele de sub bradul împodobit. (NU RATA, AICI: Combină filosofia cu artele marţiale şi ”produce” campioni. L-am găsit pe… antrenorul de minţi!)

Până să facă parte din această trupă, Oana Vardianu a cântat la pian, vioară şi contrabas. Acum spune că n-ar mai lăsa chitara din mână. Îşi doreşte să facă parte dintr-o trupă rock şi-şi aminteşte amuzată cum, în timpul unui concert, a fost nevoită să cânte la chitară, fără una din corzi.

„În concerte orice este posibil. Mi s-a întâmplat să mi se rupă o coardă şi am cântat aşa fără ea. N-a fost deloc dificil” spune Oana. La rândul ei solista, Daniela Bazac a cântat la pian, acum învaţă să cânte la flaut şi cu vocea.  Recunoaşte deschis faptul că i s-a întâmplat de câteva ori ca în timpul concertelor să uite versurile unei melodii. „Noroc însă că publicul este mereu prezent şi cântă cu noi. Aşa îmi aduc aminte versurile. Dacă se întâmplă totuşi să nu fiu pe fază, improvizez” spune adolescenta, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Daria Toader îşi împarte timpul între orele de muzică şi lecţiile pentru Evaluarea Naţională. Urmează să susţină cel mai important examen din cariera sa de elev. Îşi doreşte să devină elevă a Liceului de Arte „Ionel Perlea”, iar apoi să ajungă studentă la Conservator. A început să cânte cu vocea, dar acum s-a îndrăgostit de clape pe care le-ar atinge non stop. „Îmi place foarte mult muzica, iar cu colegii din trupă mă înţeleg foarte bine. Este simplu când faci totul cu pasiune”, spune eleva. (CITEŞTE ŞI: Azi, e student într-o universitate de renume. Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România. ”M-a dezămăgit faptul că…”)

Cadouri muzicale pentru copii, părinţi şi bunici

“Teens band”, trupa lui Moş Crăciun

Membrii trupei „Teens band” s-au decis ca anul acesta să devină ajutoarele lui Moş Crăciun. Astfel că ei vor aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele tuturor pe acorduri de muzică. Ei vor participa la mai multe spectacole organizate cu ocazia sărbătorilor, unde vor împărţi cele mai frumoase cadouri muzicale. (NU RATA, AICI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

MĂDĂLIN SOFRONIE

Citește și...