Home » Stiri » Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines

Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines

De: Angie Voicu 08/03/2018 | 00:01
Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines
Zborul MH370 a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014 (Foto: india.com)

Povestea zborului Mh370-Malaysia Airlines. Aeronava care a dispărut pe 8 martie 2014 nu a fost găsită nici până acum. Dispariția avionului a rămas un mister chiar și la patru ani de la tragedie. Aeronava cu 239 de oameni la bord ((227 de pasageri și 12 membri ai echipajului) a dispărut în timpul unei curse Beijing-Kuala Lumpur, la o oră după decolare. Mai mult de 120.000 de kilometri pătrați din Oceanu Indian au fost cercetați din martie 2014 până acum, dar fără succes.

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Inițial, autoritățile anunțaseră că avionul dispăruse la circa o oră după ce decolase din Kuala Lumpur spre Beijing. Însă, conform unor surse militare, armata malaeziană detectase avionul de pasageri la sute de kilometri de traiectoria declarată, din motive inexplicabile. Avionul ar fi schimbat direcția spre zona Kota Bharu și ar fi zburat la o altitudine joasă. Aeronava ajunsese în zona Strâmtorii Malacca, potrivit armatei malaeziene.

Cum a dispărut de pe radare avionul Malaysia Airlines

Zborul MH370-Malaysia Airlines nu a trimis niciun semnal S.O.S

Povestea zborului Mh370-Malaysia Airlines. Avionul companiei Malaysia Airlines a dispărut deasupra Oceanului Indian, după ce și-a schimbat traiectoria. Avionul decolase din Kuala Lumpur, însă după aproximativ o oră piloții au pierdut contactul cu solul.  Ciudat este însă că nu a fost trimis niciun mesaj de alertă. Nimic care să anunțe că zborul Mh370-Malaysia Airlines ar fi avut probleme. Pur și simplu, a dispărut de pe toate radarele. Motivele care au dus la dispariţia zborului MH370 nu pot fi stabilite cu certitudine pentru că aeronava nu a fost găsită nici până acum.

Povestea zborului MH370-Maysia Airlines. Avionul a transmis ultimul semnal ACARS – serviciu ce permite computerelor din avion să „vorbească” cu cele aflate la sol și prin care se semnalează viteza, altitudinea, poziţia şi nivelul de combustibil prin satelit. La puțin timp după, s-a lăsat liniștea și următorul semnal, care trebuia să fie transmis la 01:37, nu a mai venit. Ultimul dialog dintre turnul de control și zborul Mh370 a avut loc 12 minute mai târziu. Potrivit investigațiilor inițiale, co-pilotul ar fi spus „În regulă, noapte bună”, pe un ton calm. Cu toate acestea, mai târziu, autoritățile din malaeziene au confirmat că ultimele cuvinte auzite nu au fost transmise nici de pilot, nici de copilot, ci de turnul de control. „Noapte bună, Mh370”.

Povestea zborului MH370. Câteva minute mai târziu, aparatul care ține legătura cu radarul aflat la sol a fost închis, în momentul în care aeronava a intrat în spațiul de zbor ce aparține de VIetnam, deasupra Mării Chinei de Sud, relatează BBC. Autoritatea Aviației Civile din Vietnam a declarat că zborul MH370 nu a comunicat deloc cu turnul de control din orașul Ho Chi Minh.

Zona de căutare a avionului

 

239 de oameni se aflau la bordul aeronavei

 

O parte dintre pasagerii avlați la bordul zborului MH370-Malaysia Airlines
Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. La bordul avionului dispărut fără urmă pe 8 martie 2014 se aflau 239 de oameni, iar familiile lor nu ştiu ce s-a întâmplat nici până acum. Majoritatea pasagerilor erau chinezi, iar unele dintre familiile lor refuză în continuare să creadă să rudele lor au murit, în pofida declaraţiilor premierului malaysian despre identificarea flaperonului găsit pe Insula Réunion. Unele familii ale victimelor susțin că Guvernul de la Kuala Lampur ascunde adevărul.

Ce s-a întâmplat cu pasagerii zborului MH370

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Experții cred că epava avionului malaezian ar putea să fi rămas conservată ca o capsulă a timpului. Asta din pricina adâncimii și temperaturii apelor din Oceanul Indian. Dacă avionul este aproape de fundul oceanului, cadavrele din el ar putea să fi rămas în mare parte conservate. Investigatorii ar putea înțelege într-un final cauza prăbușirii, conform realitatea.net.
„Poate fi un loc foarte tăcut cu foarte puțin oxigen. La suprafață nu este același lucru. Așa că adâncul oceanului poate fi ca o capsulă a timpului care conservă totul”, a declarat  Dr. David Gallo, co-lider în căutările pentru rămășițele avionului Air France, din zborul 447, care se prăbușise în Oceanul Atlantic în 2009.
Cu toate acestea,  în ciuda eforturilor autorităților și a sutelor de oameni implicați în căutări, epava avionului nu a fost găsită. Căutările resturilor avionului, la care au participat inclusiv autoritățile din Malaysia și China, au fost anulate în ianuarie 2017, după nu mai puțin de 1.046 de zile.
Povestea zborului MH370-Malaysia. Experții bănuiesc că avionul s-ar fi abătut mii de kilometri de la traseu și că zona actuală de căutare ar fi complet greșită. Un raport publicat în luna noiembrie a anului trecut, de către Biroul Australian pentru Sigurața Transporturilor susține că aeronava a pierdut rapid altitudine, după ce a pierdut combustibil. Nu există, însă, semne că piloții ar fi intervenit.  Zona de 120.000 de km pătrați explorată de autorități a fost stabilită pornind de la ipoteza conform căreia avionul nu mai avea pe nimeni la comandă și că ar fi rămas fără carburant. Motivul pentru care aparatul de zbor s-ar găsi în emisfera sudică, complet diferit de planul său de zbor, rămâne inexplicabil.

Ce a fost găsit din avionul malaezian

A fost descoperit „flaperonul” avionului

 

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Resturi posibile ale aeronavei au fost găsite în 2015 și 2016 pe coastele unor insule din Oceanul Indian. Au mai fost găsite rămășite mici și pe coasta de est a Africii.
Primele dovezi fizice ale epavei avionului Boeing 777 care opera pe cursa MH370 a Malaysia Airlines au fost găsite pe ţărmul insulei franceze Reunion, din Oceanul Indian, la peste 4.000 de kilometri de aria de căutare iniţială a epavei, în largul coastelor Australiei. Autorităţile franceze au recuperat o parte din aripa avionului, un element numit „flaperon”, dar şi părţi dintr-o uşă, din scaune sau din ferestre.
Rămășiță din avionul dispărut
Povestea zborului MH370-Malaysia Airilens. Cea mai plauzibilă explicaţie pentru care rămășițele au ajuns atât de departe ar fi cea a curenţilor oceanici. În pofida acestor descoperiri, nu a putut fi stabilită cauza dispariției. De asemenea, nu s-au găsit părți mai mari din aeronava dispărută la 8 martie 2014.

Ce au descoperit anchetatorii despre pilotul avionului

Copilotul Fariq Abdul Hamid a și pilotul Zaharie Ahmad Shah (FOTO: BBC)

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Printre cele mai populare ipoteze care explică dispariția aeronavei se numără cea că pilotul a prăbușit intenționat avionul. Zaharie Ahmed Shah ( 53 de ani) a fost unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de la Malaysia Airlines. Poliţia a ridicat de la casa acestuia simulatorul de zbor pe care şi-l construise. Oamenii legii au vrut să caute indicii care ar putea sugera că pilotul se antrena pentru a deturna avionul.

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Potrivit investigatorilor, pilotul ar fi aplicat un scenariu asemănător pe simulatorul de zbor, cu o lună înainte de dispariție. În acest scenariu, el ar fi amerizat în Oceanul Indian. Cu toate acestea,  nici Shah, dar nici copilotul său, Fariq Abdul Hamid, nu au putut fi acuzați de dispariția avionului. Asta pentru că nu există dovezi concludente. Un alt scenariu ar fi că avionul a fost deturnat. Însă, anchetatorii nu au găsit indicii că vreunul dintre pasageri ar fi avut legături cu rețelele teroriste.

 

Parteneri
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
Coronavirus în România, 23 ianuarie! Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
Coronavirus în România, 23 ianuarie! Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa. Şocul pe care l-au avut poliţiştii când s-au uitat pe camerele de supraveghere
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa. Şocul pe care l-au avut poliţiştii...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin surprindere.
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Monica Tatoiu a recunoscut totul. Șoc pentru toți cei care o cunosc
Monica Tatoiu a recunoscut totul. Șoc pentru toți cei care o cunosc
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Deficitul de omega-3: semne și simptome
Deficitul de omega-3: semne și simptome
Durere cumplită pentru o vloggeriţă din România, după ce şi-a pierdut mama:
Durere cumplită pentru o vloggeriţă din România, după ce şi-a pierdut mama: "Te las în...
Cele mai bune amandine făcute în casă. Ingredientul secret pentru a ieși la fel ca în cofetării
Cele mai bune amandine făcute în casă. Ingredientul secret pentru a ieși la fel ca...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Bilanț coronavirus, 23 ianuarie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de or
Bilanț coronavirus, 23 ianuarie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de or
Mihai Dedu si Corina Caragea au facut anuntul. GATA! Au recunoscut!
Mihai Dedu si Corina Caragea au facut anuntul. GATA! Au recunoscut!
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei te lasa fara cuvinte, uite ce i-a zis:
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
ITI POATE SALVA VIATA! Ce sa faci daca avionul urmeaza sa se prabuseasca
ITI POATE SALVA VIATA! Ce sa faci daca avionul urmeaza sa se prabuseasca
Bill Gates a șocat toată planeta! Decizia luată de miliardar după ce a donat 350 de milioane de dolari
Bill Gates a șocat toată planeta! Decizia luată de miliardar după ce a donat 350...
Tânărul Vladimir Putin a fost un bătăuș căruia nu îi plăceau fetele
Tânărul Vladimir Putin a fost un bătăuș căruia nu îi plăceau fetele
Jaf ca în filme, ziua în amiaza mare, în Dâmbovița. Imagini șocante!
Jaf ca în filme, ziua în amiaza mare, în Dâmbovița. Imagini șocante!
Ce i-a transmis Lidia Buble lui Răzvan Simion, la 7 luni de la despărțire. Prezentatorul de la Antena 1 va fi uimit
Ce i-a transmis Lidia Buble lui Răzvan Simion, la 7 luni de la despărțire. Prezentatorul...
Provocare transformată în dramă. O fetiţă de 10 ani a murit din cauza unei provocări lansate pe TikTok
Provocare transformată în dramă. O fetiţă de 10 ani a murit din cauza unei provocări...
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce se află în interiorul lor. ATENȚIE, nu e pentru VEGETARIENI…
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce...
Este oficial! Alex Bodi a cerut-o pe Daria Radionova de soție: „O să facă oficial anunțul despre căsătoria noastră”
Este oficial! Alex Bodi a cerut-o pe Daria Radionova de soție: „O să facă oficial...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci de ani
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
A vrut sa-si renoveze casa si a dat jos un perete din pivnita. Sub el se afla un ORAS SECRET in care au locuit 20 000 de oameni! Cazul care a uluit o lume intreaga
A vrut sa-si renoveze casa si a dat jos un perete din pivnita. Sub el...
Inna, fără lenjerie pe net! Filmarea cu artista a devenit virală: 400.000 de vizualizări în câteva ore! Ce mesaj i-a trimis Mihaela Rădulescu
Inna, fără lenjerie pe net! Filmarea cu artista a devenit virală: 400.000 de vizualizări în...
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra...
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU AU HABAR
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
Fotografiile secrete ale interpretei Carmen de la Sălciua! Fata asta de la țară a ajuns super-divă și regină Youtube! Imagini în premieră
Fotografiile secrete ale interpretei Carmen de la Sălciua! Fata asta de la țară a ajuns...
Imagini demne de filme XXX! Au desfăcut picioarele și și-au arătat ”veverița”!
Imagini demne de filme XXX! Au desfăcut picioarele și și-au arătat ”veverița”!
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
Iohannis a semnat decretul! Îți ia mașina cu totul. Acum este lege
ITP 2021: Ce se întâmplă cu Inspecția Tehnică Periodică anul acesta
ITP 2021: Ce se întâmplă cu Inspecția Tehnică Periodică anul acesta
Conchita Wurst nu mai arată așa! Transsexualul a renunțat la machiaj și plete și e complet schimbat
Conchita Wurst nu mai arată așa! Transsexualul a renunțat la machiaj și plete și e...
Secvenţe de dragoste pe faţă şi în public între USR+ şi “deontologii independenţi”
Secvenţe de dragoste pe faţă şi în public între USR+ şi “deontologii independenţi”
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!