Povestea zguduitoare a minerului care a scăpat, după ce galeria s-a surpat: ”S-a trezit…”

Publicat: 10/10/2017 | 14:19
Povestea zguduitoare a minerului care a scăpat, după ce galeria s-a surpat: ”S-a trezit…”

Trei mineri au rămas blocaţi în subsol la Lupeni, după ce pereţii galeriei s-au surpat. Au fost scoşi de acolo de echipele de intervenţie. Unul murise, altul a decedat a doua zi, la spital. Cel de-al treilea trăieşte şi este în afara păericolului. De pe patul de spital, minerul Raoul Cizmaşiu a rememorat apropiaţilor clipele de groază prin care a trecut.

„Au fost acele semne primare, cele în care tavanul urma să se prăbuşească, aşa cum se spune în termeni minereşti, cerne tavanul. A luat-o la fugă, după care a fost şi el lovit. A fost o perioadă inconştient, după care s-a trezit şi a avut norocul ca să aibă posibilitatea să iasă de acolo printr-un spaţiu mai larg. Lucrurile sunt groaznice. Nici eu nu le pot povesti”, a declarat, pentru Libertatea, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului „Muntele” din Valea Jiului.
 
„Raoul Adrian Cizmaşiu este cel care, cu o voinţă de fier, şi-a aşteptat colegii să-i redeschidă calea spre lumină. Salvarea lui a fost singura bucurie într-o zi cumplită”, au precizat reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara.
 
„Raoul a fost transferat de la Terapie Intensivă la secţia de Ortopedie. Are o atelă gipsată la glezna stângă. Are mici dureri la umărul drept. Starea lui fizică este bună. Psihic este consiliat de un psiholog în fiecare zi”, a explicat Darius Câmpean.
 
Citește și...