Pregătirile pentru meciul cu Elveția din Fed Cup intră pe ultima sută de metri!

Autor: Cristian P
Publicat: 17/04/2018 | 08:26

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă pe 21 aprilie, urmând ca duminică, pe 22 aprilie să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

Înaintea duelului din acest week-end, România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa. Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zürich, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.

Liderul mondial, Simona Halep, Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor la echipa României pentru aceastăă confruntare cu Elveția.Componentele echipei României s-au declarat optimiste în privința șanselor de a tranșa această partidă în  favooarea lor și de a accede astfel în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

Citește și...