Premierul Emiratelor Arabe Unite, acuzații înfiorătoare din partea fiicei care a încercat să fugă de familie! Prințesa din Dubai: „Dacă vedeți acest video, sunt moartă. Sora mea a fost torturată”

Publicat: 07/05/2018 | 17:00

De două luni, Prințesa Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi vicepreşedinte şi premier al Emiratelor Arabe Unite, a dispărut fără urmă. Într-un video, făcut public după ce a fost găsită de oamenii tatălui ei în timp ce reușise să fugă în străinătate, ea a povestit câteva dintre ororile pe care câteva dintre surorile sale le-a îndurat. Încă de la începul înregistrării care are aproape 40 de minute, Prințesa Latifa dezvăluie faptul că existența acestor imagini în mediul online nu trebuie privită cu ochi buni, pentru că fie ar putea să fie moartă, fie este într-o situație cumplită.

Cazul prinţesei dispărute a atras inclusiv atenţia oraganizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch, care a cerut explicaţii autorităţilor din Dubai cu privire la soarta prinţesei, relatează BBC. În luna martie, Prințesa Latifa a încercat să fugă în străinătate ca să scape de familia sa, pe care a acuzat-o că o ţine prizonieră şi că o abuzează. Potrivit presei străine, ea a fost ajutată de un fost spion francez, pe nume Hervé Jaubert, care a publicat în 2010 cartea „Evadând din Dubai”, şi de o veche prietenă de origine finlandeză pe nume Tiina Johanna Jauhiainen.

Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, capturată cu trupe de intervenție și focuri de armă

Din nefericire, lucrurile nu au decurs conform planului, iar Prințesa Latifa a fost ajunsă din urmă de oamenii şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Ea și salvatorii săi au fost interceptați pe 4 martie în timp ce se aflau pe un iaht.  La o conferinţă de presă susţinută luna trecută la Londra, Tiina Johanna Jauhiainen a povestit că, în timp ce intervenţia era în plină desfăşurare, Latifa repeta: „vreau azil politic”. Rugămințile sale nu au fost însă ascultate de nimeni.

„Bună. Numele meu este Latifa Al Maktoum. M-am născut pe 5 decembrie 1985. Mama mea (…) este din Algeria, tatăl meu este premierul EAU (n.r.:Emiratelor Arabe Unite) și liderul Dubaiului, Mohamed Bin Rashid Al Maktoum. El are trei fiice care poartă numele «Latifa», eu sunt cea mijlocie – mai este una mare decât mine, alta mai mică. De asemenea, el are trei fiice numite: «Mariam». Am 30 de frați și surori. A trebuit să spun toate astea în cazul în care acest video este discreditat în vreun fel, cum ar fi: «Nu, știi, este o Latifa», «Încă o Latifa», «Sunt trei Latifa» – eu sunt una dintre ele, Latifa cea mijlocie. (…).

Înregistrez acest video, pentru că ar putea să fie ultimul pe care îl fac. În curând, o să plec cumva… Și nu sunt sigură de rezultat, dar sunt 99% convinsă că va funcționa. Și dacă nu va funcționa, atunci acest video mă poate ajuta, pentru că tatălui meu îi pasă doar de reputația lui. El va ucide oameni ca să își protejeze reputația, lui nu-i pasă decât de el, de ego-ul său. Deci, acest video ar putea să îmi salveze viața.Dacă vă uitați la această înregistrare nu e un lucru bun. Ori sunt moartă, ori sunt într-o situație foarte, foarte critică”, a mărturisit cu vocea sugramată Prințesa Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Cum nu s-a mai aflat nimic de soarta Prințesei din Dubai, îngrijorările s-au înmulțit, titrează jurnaliștii de la The Guardian.

„Deci, de unde să încep… În 2000, sora mea Shamsa, în timp ce era în vacanță în Anglia, ea avea 18 ani, urma să facă 19 – a reușit să fugă. În cele două luni de libertate, am păstrat legătura cu ea, iar eu eram încă în Dubai împreună cu mama mea și o altă soră. Ea a călătorit cu mama vitregă și alții. Ea a fugit pentru că nu avea atât de multă libertate în Dubai, nu avea libertatea de a face lucruri pe care oricine într-o lume civilizată le-ar putea face. De exemplu: să conduci o mașină, să călătorești, să faci alegeri pentru viitorul tău. Libertatea alegerilor noi nu o avem (…). Da, a fugit și a comunicat tot timpul cu mine, eu aveam 14 ani atunci. Shamsa era… da, am văzut-o ca pe o mamă – era sora mea mai mare, dar îmi era ca o mamă, de asemenea, pentru că chiar îi păsa de mine, aș vorbi cu ea în fiecare zi. (…). Eram fericită pentru ea, dar eram și îngrijorată. (…).

Ea a luat legătura cu una dintre prietenele sale din Dubai, pe care o cheamă Leila. Și a continuat să o sune pe Leila. Ce a făcut tatăl meu: a mers acasă la Leila, a încercat să o cumpere cu un Rolex și i-a spus: «Trebuie să îți ascultăm telefonul ca să dăm de urma Shamsei, să aflăm unde este». Asta au și făcut. Iar Leila i-a spus Shamsei: «Telefonul meu e stricat, e ascultat, încearcă să te gătească, fii atentă!».  Iar Shamsa mi-a spus asta, iar eu i-am spus: «Nu mai vorbi cu Leila, pentru că dacă o vei suna, te vor găsi». Cred că Shamsa se simțea singură în Regatul Unit. (…).”, a mai spus Prințesa Latifa, una dintre fetele conducătorul Dubaiului şi vicepreşedinte şi premier al Emiratelor Arabe Unite.

După două luni de libertate în Marea Britanie, Sheikha Shamsa al-Maktoum a fost prinsă de oamenii șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Prințesa Latifa a povestit în filmarea de mai jos că aceasta a fost bătută și drogată în timpul călătoriei spre Dubai.

„Era pe străzi, câțiva băieți dintr-o mașină au luat-o, au tras de ea, au lovit-o, au țipat la ea și au aruncat-o în mașină. A fost dusă undeva la un elicopter, ulterior, în Franța și din Franța în Dubai. A fost drogată în avion. Era o aeronavă privată, așa că nimeni nu verifica nimic. A fost drogată, adusă în Dubai și, în pricipiu, a fost pusă într-o clădire (…) – este în interiorul unui palat, care e proprietatea mamei mele vitrege. A fost ținută și închisă acolo. În acea perioadă puteam să îi trimitem doar câteva lucruri printre care și haine, iar la un moment dat, i-am strecurat un telefon. Noi însemnând eu și sora mea, Manal – așa am reușit să vorbim cu ea. (…). În timp ce era înăuntru, ea a reușit să ia legătura cu niște jurnaliști din Anglia. (…).”, a mai povestit Prințesa Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

La câteva luni după ce Shamsa, sora Prințesei Latifa, a fost adusă în Dubai, autoritățile care îi ascultă ordinele șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum au aflat că aceasta e ajutată de sora ei, Manal, și au supus-o unor chinuri groaznice.

„Poliția a aflat și a venit și a luat-o pe Manal de la universitate și au interogat-o și au torturat-o. Și sora mea, Maitha, a venit în camera mea și mi-a spus: «Manal a fost luată de poliție, îi pun întrebări și o bat. Ce știi despre Shamsa?» (…). I-am spus: «Nu știu nimic». (…). O altă poveste – una dintre surorile mele este ținută captivă într-o clădire pentru că are un comportament obraznic. (…).”, a mai spus Prințesa Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi vicepreşedinte şi premier al Emiratelor Arabe Unite în înregistrarea de mai jos.

 

Citește și...