Premierul Ludovic Orban amenință patronii barurilor și restaurantelor de fițe: „Părerea mea e că ar trebui închise”

Publicat: 11/07/2020 | 18:28
Premierul Ludovic Orban amenință patronii barurilor și restaurantelor de fițe: „Părerea mea e că ar trebui închise”

Ludovic Orban, premierul României, a cerut, sâmbătă, intensificarea controalelor în controale în restaurante, supermarketuri și piețe, după ce a auzit că patronii nu prea respectă legea.

Mai mult, primul-ministru crede că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile. „Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile.

Citește și: Ludovic Orban avertizează cu privire la prostestul „fără măști”: „MAI e gata să intervină”

Restaurantele, deschise în ciuda legii

Sunt unele cluburi care, sincer, părerea mea e că ar trebui închise. Și aici va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, ca după ora 22 sau 23 să se închidă astfel de activități. Va trebui să facem o analiză și dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea normelor putem să luăm astfel de decizii”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, Orban a subliniat ideea că unele restaurante de fițe s-ar fi deschis deja. „Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a mai declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la videoconferința cu prefecții desfășurată la Ministerul de Interne.

Nou record de infecții COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în România. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei. Numărul total de cazuri trece astfel de 32.000. De asemenea, de la ultimul bilanț au fost confirmate 24 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Precedentul record, de 614 cazuri, a fost înregistrat în urmă cu două zile.

Nu rata: Nelu Tătaru vorbește despre reintroducerea stării de urgență: „Sunt şi restricţii care vor fi impuse”

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.