Mihaela Bilic, celebra nutriționistă și autoare de cărți de specialitate, a recomandat preparatul minune care ajută în lupta cu kilogramele în plus, dar și pentru reechilibrarea corpului după mesele bogate de sărbători. Se poate consuma la orice masă!
Recent, Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul minune care poate fi inclus cu ușurință în curele de slăbire. Acest preparat este extrem de ușor de gătit, nu necesită timp, umple stomacul, este sărac în calorii și extrem de nutritiv. Deși pare greu de crezut, este vorba despre cirobă! Rețeta-minune propusă de medicul Mihaela Bilic pentru a slăbi: piftia FĂRĂ carne
„Slăbiți cu ciorbă!🥳🍲
Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători. În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”- chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză”, spune Mihaela Bilic într-o postare pe o rețea de socializare.
În ceea ce privește porția corectă pe care fiecare om trebuie să o mănânce, Mihaela Bilic are vești bune. Între 2-3 polonice de ciorbă sunt suficiente pentru a umple stomacul, suficient de mult cât să nu mai fie loc și de alte mâncăruri periculoase pentru siluetă. De asemenea, nutriționista recomandă consumarea ciorbei nu doar la masa de prânz, ci în oricare altă perioadă a zilei. Singurul aliment pentru un intestin sănătos, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: ”Mâncați pentru efectul lui postbiotic”
”La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă😱😂
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă🤩
Nimic nu satură mai bine decât ciorba- e spornică, ieftină și practică- dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame🤓”, a explicat Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook.