Presa britanica: Ponta favorit sa castige alegerile

Publicat: 31/10/2014 | 12:26
Presa britanica: Ponta favorit sa castige alegerile

Cotidianul Daily Mail, unul dintre cele mai citite ziare britanice, il considera pe Victor Ponta favoritul cursei prezidentiale de duminica, acesta urmand sa obtina o functie ale carei "prestigiu si influenta depasesc cu mult cadrul sau formal". 

Ponta este descris ca un fost procuror a carui popularitate nu a fost afectata de agitata ultimelor saptamani si ale carui angajamente sunt scaderea taxelor, cresterea pensiilor, relatii bune atat cu Uniunea Europeana, cat si cu China, dar si un referendum in privinta monarhiei. 

ponta

Ponta, în vârstă de 42 de ani prim-ministru, este un ex-procuror al cărui popularitate nu pare să fi fost grav afectate de probe de corupţie ale membrilor de rang înalt ai Partidului Democrat Social. Printre angajamentele sale sunt taxe mai mici, pensii mai mari, relaţii bune cu UE şi China şi chiar un referendum asupra monarhiei, se arata in articolul de pe dailymail.co.uk.

 Citeste si

SONDAJ CSCI, cu evolutii pentru ultimele saptamani! Cum se prezinta Ponta si Iohannis, inaintea primului tur?

„Analistii considera ca romanii sunt foarte increzatori ca lupta anti-coruptie avanseaza foarte bine”, subliniaza autorii articolului, care precizeaza si ca fratele presedintelui Basescu se afla in arest din iunie pentru suspiciune de luare de mita.

 

Citește și...