Președintele Klaus Iohannis, declarații despre relaxarea stării de urgență: „Noi, în România, nu suntem în astfel de fază”

Autor:
Publicat: 08/04/2020 | 13:36
Președintele Klaus Iohannis, declarații despre relaxarea stării de urgență: „Noi, în România, nu suntem în astfel de fază”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după vizita la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, că este foarte mulțumit de activitatea acestora, dar lucrurile pot fi îmbunătățite. Totodată, șeful statului le-a reamintit românilor că starea de urgență nu se va modifica de Paște. 

Centrul a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României. CNCCI urmăreşte activitatea tuturor centrelor judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

„Nu suntem pregătiți”

Președintele țării spulberă orice vis de relaxare a restricțiilor de mișcare impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

„Vremea e frumoasă. Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru realxare. Oricât îmi pare de rău, trebuie să vă spun pe față, noi, în România, nu suntem în astfel de fază. Numărul de cazuri crește, numărul de persoane infectate crește.

Noi nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu nu plan de relaxare măsurilor.

Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, să nu întâlnim cu persoane, să evităm contactul, fizic dacă respectăm aceste reguli, vom putea mai repede să ajungem la relaxarea restricțiilor”, a declarat Iohannis.